Općina Dubrava i Općina Grude do sada su s uspjehom provele dva EU projekta, a načelnici Okroša i Grizelj, vjeruju kako će takvih projekata biti i u budućnosti
Naredna tri dana Općina Dubrava živi svoje najveselije dane. Ovogodišnjom proslavom Dana općine slavi se i mali jubilej – 930 godina od prvog spomena Dubrave, koja se ponosi svojom prošlošću, ali s punim ponosom gleda prema budućnosti, poručio je načelnik Tomislav Okroša, koji je za svečane sjednice Općinskog vijeća potpisao Povelju o prijateljstvu s Općinom Grude iz Bosne i Hercegovine, čija je delegacija predvođena načelnikom Ljubom Grizeljom i predsjedateljicom Općinskog vijeća Nives Tomas prisustvovala sjednici.
Prenosim vam iskrene i srdačne pozdrave iz Zapadne Hercegovine. Čestitam vam ovom prilikom ovako veliku obljetnicu, 930. rođendan, što je jako impresivno. Meni je izuzetno drago što smo u jednom kratkom roku došli do potpisivanja ove Povelje prijateljstva. Dubrava je naša prva općina prijatelj na području Zagrebačke županije. Inicijativa je krenula od Ante Grizelja, koji je ujedno kum ovome prijateljstvu- poručio je načelnik općine Grude Ljubo Grizelj.