U četvrtak 9. studenog 2023. godine XI. susretom grudskih gospodarstvenika započeo je program obilježavanja Dana općine Grude. Događaj je ovo koji već jedanaestu godinu zaredom okuplja najuspješnije gospodarstvenike s područja naše općine.

Na samom početku susreta nazočnima je poželio dobrodošlicu načelnik općine Grude Ljubo Grizelj. U svom obraćanju istaknuo je kako su prihodi svih registriranih grudskih poduzeća veći od milijardu konvertibilnih maraka. Čestitao je gospodarstvenicima na ostvarenim poslovnim prihodima i uspjesima.

Prisutne je pozdravila i čestitala na uspjehu grudskim gospodarstvenicima gradonačelnica Slunja Mirjana Puškarić. Naglasila je kako općina Grude i grad Slunj imaju potpisanu Povelju o prijateljstvu od 11. siječnja 1996. godine te je zahvalila svim Gruđanima jer su u najtežim vremenima pružili ruku prijateljstva Slunjanima.

Ispred Općine Grude Ante Bušić je prisutnima predstavio poslovanje grudskog gospodarstva za 2022. godinu.

Gospodarsku politiku Županije Zapadnohercegovačke sa sveobuhvatnim pregledom planiranih programa i aktivnosti predstavio je predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Predrag Čović.

Boris Miljavac predsjednik uprave Siemens Energy Hrvatska održao je tematsko izlaganje “Siemens Energy d.o.o. – Company Presentation” – Globalne energetske aktualnosti.

U glazbenom dijelu programa nastupio je Tamburaški sastav Glazbene škole Grude.