Općinsko vijeće Grude održalo je 17. sjednicu 29. ožujka 2023. godine. Sjednici  je bio nazočan 21 vijećnik.

Prije početka rada verificiran je mandat Filipa Leke, HRS, polaganjem vijećničke prisege.

Nakon glasovanja, većinom glasova usvojen je dnevni red od 25 točaka dostavljenih u materijalima.

Izvod iz Zapisnika sa 16. sjednice Općinskog vijeća Grude usvojen je sa 17 glasova “za” i 3 suzdržana glasa, bez primjedbi.

Vijećnička pitanja su postavljali: Ivan Pandžić, HRS, Nedjeljko Pandžić, nezavisni vijećnik, Vlado Rašić, SDP BiH i Filip Leko, HRS.

Nakon glasovanja, sa 16 glasova “za” i 4 suzdržana glasa, usvojeno je Izvješće  o izvršenju Proračuna općine za 2022. godinu (završni račun).

Izvješće o radu Općinskog načelnika u 2022. godini usvojeno je sa 17 glasova “za” i 4 glasa “protiv”.

Odluka o utvrđivanju javnog interesa za projekt “Priključnog dalekovoda 2×110 kv za FNE Petnjik” je usvojena većinom glasova.

Nakon glasovanja, sa 18 glasova “za” i jednim suzdržanim glasom, usvojeno je Izvješće o radu Općinskog pravobraniteljstva Grude u 2022. godini.

Nakon glasovanja, jednoglasno su usvojena Izvješća o radu športskih klubova i udruga u 2022. godini: HRK “Grude” Grude,  HNK “Drinovci” Drinovci, KK “Grude” Grude, HNK “Grude” Grude, Društva Grudske mažoretkinje, Boćarskog kluba “Grude” Grude i Boćarskog kluba Sv. Stipan Gorica-Sovići.

Izvješća o radu Udruga proisteklih iz Domovinskog rata u 2022. godini: Udruge branitelja iz Domovinskog rata liječenih od PTSP-a Grude. Udruge obitelji poginulih i nestalih branitelja Domovinskog rata Grude, Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata “General Blago Zadro” Grude i HVIDR-e Grude, jednoglasno su usvojena.

Izvješće o radu Dragovoljnog vatrogasnog društva Gorica u 2022. godini usvojeno je jednoglasno. Nakon glasovanja, većinom glasova usvojena su Izvješća o radu u 2022. godini: Srednje škole Antuna Branka Šimića Grude, Osnovne škole Antuna Branka i Stanislava Šimića Drinovci u 2022. godini, Osnovne škole fra Stipana Vrljića  Sovići, Osnovne škole Ruđera Boškovića       Grude i Glazbene škole “Grude” Grude.

Izvješće o radu Crvenog križa Grude u 2022. godini jednoglasno je usvojeno.

Rješenje o imenovanju Povjerenstva za prikupljanje povijesne  građe iz Domovinskog rata općine Grude usvojeno je jednoglasno, pri čemu su vijećnici HRS-a i Nezavisni vijećnik Nedjeljko Pandžić odbili sudjelovati u glasovanju.

 


Neovlašteno korištenje, kopiranje i dijeljenje sadržaja portala bez dozvole autora smatra se kršenjem autorskih prava portala i podložno je tužbi.