Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Grude obilježen je Dan općine.

Prije početka svečane sjednice, položeno je cvijeće i zapaljene su svijeće na grob predsjednika HR HB mr. Mate Bobana u Gorici te kod Spomenika hrvatskim braniteljima u Parku hrvatskih velikana u Grudama.

Svečanost je započela je himnom Lijepa naša u izvedbi profesora Gabrijele i Stipe Iličić te minutom šutnje poginulim hrvatskim braniteljima, koji su svoje živote ugradili u temelje hrvatske slobode kao i za preminule načelnike općine Grude, Matu Šimunovića i Viktora Marića.

Svečanu sjednicu otvorila je predsjednica Općinskog vijeća Grude Franka Leko koja je uz pozdrave nazočnima izvijestila o radu vijeća kroz proteklu godinu. Istaknula je kako je 18. studeni jedan od značajnijih datuma u novijoj povijesti jer tada obilježavamo obljetnicu uspostave Hrvatske zajednice Herceg Bosne, Dan Županije Zapadnohercegovačke i Dan općine Grude.

Načelnik općine Grude Ljubo Grizelj predstavio je nazočnima sve projekte na području općine Grude koji su realizirani u protekloj godini, te buduće planove. U svom govoru zahvalio se svima onima koji su doprinijeli da se navedeno ostvari. Na koncu čestitao je gostima i svim žiteljima općine Grude Dan Herceg Bosne, Dan Županije Zapadnohercegovačke i Dan općine Grude.

Predsjednik HNS-a BiH i HDZ-a BIH dr. Dragan Čović obraćajući se nazočnima naglasio je kako će Grude imati snažnu podršku da postanu i ostanu mjesto poželjno za život.

Prisutnima su se obratili i Veleposlanik Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini gospodin Ivan Sabolić i načelnik općine Kiseljak gospodin Mladen Mišurić Ramljak.

Svečanost su glazbeno obogatili profesori Gabrijela i Stipe Iličić.