Izaslanstvo općine Grude na čelu s načelnikom općine Grude i predsjednicom Općinskog vijeća Grude provelo je tri dana na službenom posjetu u Slavoniji i Baranji.

Posjeti je obuhvatio tri značajna događaja za općinu Grude, a to su: sudjelovanje na Slavonsko – Hercegovačkom silu, posjet gradu Belom Manastiru te obilježavanje pogibije Blage Zadre.

U petak, 14. listopada na prvi dan posjeta održano je Slavonsko – Hercegovačko silo koje organizira Slavonska udruga Hercegovaca u Osijeku, na čelu s predsjednikom udruge profesorom Srećkom Tomasom. Večera na kojoj je bilo preko 300 gostiju održala se u dvorani Kristal. Večera osim humanitarnog karaktera ima za cilj i održavanje i jačanje veze između Hercegovine i Slavonije.

Subota je izdvojen za posjet gradu Belom Manastiru. Gradonačelnik gospodin Tomislav Rob dočekao je izaslanstvo općine Grude zajedno s predsjednikom Gradskog vijeća Grada Belog Manastira, gospodinom Igorom Pavelićem, suradnicima i poduzetnicima. Nakon službenog protokola, druženje se nastavilo obilaskom zanimljivih lokacija po kojima je Baranja poznata, Kuće Baranjskog kulena i vinarije Belje, te posjeta poslovnoj zoni i poduzećima Ecocortec i Theno Filter. Cilj posjeta skoro je potpisivanje povelje o prijateljstvu između grada Belog Manastira i općine Grude.

U nedjelju je izaslanstvo sudjelovalo u programu obilježavanja pogibije generala Blage Zadre. Program je počeo činom polaganja vijenaca na generalov grob na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru, nastavio se misom zadušnicom u crkvi Gospe Fatimske na Trpinjskoj cesti te završio svečanim programom „Heroji Trpinjske ceste“ koji se održao ispred Spomen doma hrvatskim braniteljima na Trpinjskoj cesti gdje se nalazi i bista generala Blage Zadre. Izaslanstvo općine Grude susrelo se i s Katicom Zadro, suprugom generala Blage Zadre, počasnom građankom općine Grude, te ostatkom obitelji Zadro.