U radnoj posjeti Gradu Ljubuškom u srijedu je boravilo izaslanstvo Federalnog ministarstva prostornog uređenja na čelu s ministrom Josipom Martićem.

U Gradskoj upravi ugostio ih je gradonačelnik Vedran Markotić.

Tim povodom upriličeno je potpisivanje ugovora o sufinanciranju osam projekta iz Županije Zapadnohercegovačke koje je podržalo Federalno ministarstvo prostornog uređenja. Ukupna vrijednost svih projekata iznosi 1.269.100.61 KM.

Dodijeljenim sredstvima u općini Grude sufinancirat će se projekti iz oblasti sanacije šteta nastalih uslijed poplava i klizišta i oblasti utopljavanja zgrada radi uštede energije.

Svečanosti potpisivanja ugovora nazočili su i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša ZHŽ Miroslav Ramljak, načelnik općine Grude Ljubo Grizelj, načelnik općine Posušje Ante Begić, iz ureda gradonačelnika Širokog Brijega ovlaštenik Ivo Pavković, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Dario Knezović, župnik Župe sv. Mihovila Drinovci fra Josip Mioč, a uz ministra Martića bili su tajnik Federalnog ministarstva prostornog uređenja Josip Nikolić i zamjenik ministra Zdravko Buljeta.

Ministar Martić se zahvalio na srdačnoj dobrodošlici i istaknuo kako su projekti iz Gruda, Ljubuškog, Posušja i Širokog Brijega imali pravovremene i kvalitetno popunjene aplikacije zahvaljujući kojima su ispunili formalno pravne uvjete iz javnog poziva Ministarstva i omogućili si financijsku podršku od preko milijun KM.