Završava se Faza I. na Edukacijsko-rehabilitacijskom centru za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju koji su uključili grube građevinske radove i elektroinstalacije (zemljani radovi, zidarski, betonski, armirački, tesarski, pokrivački, limarski, bravarski, izolacijski, vodovod i kanalizacija).
Trenutno se postavlja izolacija, a nakon toga bit će postavljene i elektroinstalacije čime će projekt biti priveden kraju.
Izvođač radova je G.P.B. d.o.o. Čitluk s kojima je Općina Grude potpisala ugovor 9. kolovoza 2021. godine, a vrijednost je 321.421,23 s PDV-om.
Radove je sufinancirao Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske.
Započeta je druga faza radova koja će uključiti sljedeće: pregrade, podove, stropove, fasadu, otvore, strojarske instalacije i dr.
Ugovor za Fazu II. potpisan je 7. ožujka 2022. godine i iznosi 277.750,25 KM s PDV-om, a izvođač je GD Konstrukcije d.o.o. Mostar. Također, radove će sufinancirati Središnji državni ured za Hrvate izvan RH.
Novi natječaj Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH je raspisan, a Općina Grude će aplicirati na isti kako bi se nastavilo sa završnim radovima, odnosno Fazom III.