Prva sjednica Stožer civilne zaštite Općine Grude u 2022 godini održan je 24 ožujka.  Na sjednici je uz redovne točke dnevnog reda razmatrana i trenutna situacija vezana za eskalirajući broj požara na području Općine Grude u proteklih nekoliko dana kao i cjelokupna protupožarna sezona.

Donesene su i odluke o kupnja dodatne protupožarne opreme, uređenje protupožarnih putova i nabavci ostale potrebne opreme za vatrogasce i GSS službu Grude.

Ovim putem Stožer civilne zaštite Grude upozorava kako je svako paljenje vatre na otvorenom zabranjeno i apelira na građanstvo da se propisanoga pridržava.

Skrećemo pozornost građanima da svako neodgovorno ponašanje koje za posljedicu ima požar, veću materijalnu štetu ili opasnost za ljudske živote je kažnjivo prema važećim propisima FBiH visokim i strogim kaznama.

Molimo da sve eventualne opasnosti za izbijanje požara, kao i podatke o nastalom požaru odmah dojave Vatrogascima na broj 123, Operativni centar civilne zaštite na broj 121 ili Policiju na broj 122.

Zapovjednik stožera CZ općine Grude

Ljubo Grizelj