U srijedu, 18. prosinca 2019. godine u Agroturizmu ” Marića Gaj” u Grudama održan je Treći razvojni forum Županije Zapadnohercegovačke na temu ” Mediji i razvoj”.

Događaj je upriličen u suradnji s Predsjednikom Vlade ŽZH Zdenkom Ćosićem a pridružili su se gradonačelnici gradova Široki Brijeg i Ljubuški, Miro Kraljević i Nevenko Barbarić te načelnici općina Grude i Posušje, Ljubo Grizelj i Branko Bago, kao i županijski ministri i ravnatelji županijskih institucija.

Predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić posebno je istaknuo zadovoljstvo realizacijom projekata koje je ova županija do sada napravila, što prekograničnom suradnjom što pojedinačnim.

Kroz kratke prezentacije istaknuto je da se započinje s provedbom 10 razvojnih projekata financiranih iz EU fondova, ukupne vrijednosti oko 10 milijuna KM bespovratnih sredstava.

Podsjetimo, Razvojni forum Županije Zapadnohercegovačke je razvojno tijelo koje predstavlja platformu za okupljanje predstavnika javnog sektora sa županijske, općinske i gradske razine vlasti, predstavnika nevladinog sektora, predstavnika privatnog sektora, kao i predstavnika drugih relevantnih institucija i organizacija izvan Županije Zapadnohercegovačke.

 

 

Foto : Grude.com / Grude Online