U organizaciji Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti, u petak 6. prosinca 2019. godine u Mostaru je održana svečana dodjela nagrada najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola u Federaciji BiH u školskoj 2018./2019.

Po tri učenika osnovnih i srednjih škola iz svake županije imenovala su županijska ministarstva obrazovanja,a među nagrađenima su čak dvije učenice iz općine Grude, Lana Grizelj učenica Osnovne škole fra Stipana Vrljića i Martina Mikulić učenica Srednje škole Antuna Branka Šimića smjer Opća gimnazija.

Samo dan prije, 5. prosinca , Marijana Bušić je dobila svoju treću sveučilišnu nagradu zahvaljujući odličnim rezultatima na Agronomskom i prehrambeno tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Prošle godine Marijana je upisala diplomski studij inženjerstva i dobila je Dekanovu nagradu za uspješan završetak četvrte godine.

Našim dragim učenicima i studentima želimo da ustraju i dalje u marljivom radu i učenju kako bi i u narednim godinama nastavili nizati uspjehe na ponos cijele općine.