15. studenog 2019. godine svečanom sjednicom Općinskog vijeća Grude obilježen je Dan općine.

Prije same sjednice u kinodvorani Grude, položeni su vijenci i zapaljene svijeće na grobu 1. Predsjednika HR-HB Mate Bobana u Gorici i u Parku hrvatskih velikana u Grudama.

Svečana sjednica započela je himnom Lijepa naša u izvedbi zbora Osnovne glazbene škole Grude i minutom šutnje poginulim hrvatskim braniteljima, koji su svoje živote ugradili  u temelje hrvatske slobode, te za preminule načelnike općine Grude, Matu Šimunovića i Viktora Marića.

Brojni ugledni gosti iz političkog , društvenog i kulturnog života nazočili su svečanoj sjednici općine Grude.

Svečanu sjednicu Općinskog vijeća Grude prigodnim govorom i pozdravima otvorio je predsjednik Općinskog vijeća Grude, Draženko Vranješ. Predsjednik OV je istaknuo kako je održano dvadeset i pet sjednica OV u ovom sazivu,a gotovo sve točke dnevnog reda su jednoglasno usvojene.

Načelnik općine Grude je na početku svog govora pozdravio sve nazočne goste i čestitao svim žiteljima Dan općine Grude. Načelnik je nazočnima predstavio ono što je u općini Grude urađeno u godini koja je iza nas ali i planovima za razdoblje koje je ispred nas.

Na koncu svečanosti načelnik Ljubo Grizelj i predsjednik Općinskog vijeća Draženko Vranješ dodijeli su javna priznanja, nagradu općine Grude za 2019. godinu,  najstarijem i najmasovnijem sportskom kolektivu HNK Grude i Radio Grudama.

Već 25 godina 18. studenog se obilježava kao Dan općine Grude. Spomen je to na 18. studenog 1991. kada je u Grudama uspostavljena Hrvatska zajednica Herceg Bosna, a naš sumještanin Mate Boban postao njezin predsjednik. Najznačajniji je to događaj i datum za našu Općinu u njezinoj povijesti i s razlogom je taj dan uzet kao dan općine Grude.