challenge

Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA u suradnji s Uredom Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije i Općinom Posušje organizira Info dan na kojem će biti predstavljen treći javni poziv Challenge programa, koji će se održati u vijećnici Općine Posušje (fra Grge Martića 30, Posušje), u utorak 27.11.2018. godine s početkom u 12:00 sati.

Prezentaciju će održati predstavnici Sarajevske regionalne razvojne agencije SERDA, koja već četiri godine s Republičkom agencijom za razvoj malih i srednjih poduzeća provodi Challenge program, u okviru projekta Challenge to Change koji financijski podržava Švedska agencija za međunarodni razvoj i suradnju-Sida. Partner u projektu je i Region Ostergotland, Istočna Švedska.

Pozivaju se predstavnici svih privatnih tvrtki iz Županije Zapadnohercegovačke na ovu prezentaciju kako bi dobili sve potrebne informacije i odgovore vezano za apliciranje na treći javni poziv Challenge fonda koji je otvoren do 17.12.2018. godine do 24:00 sata.

Ovaj fond raspolaže sa tri miliona eura namijenjenih poslovnim subjektima sa inovativnim idejama, proizvodima ili uslugama koje mogu dovesti do smanjenja nezaposlenosti, povećanja konkurentnosti i održivog društveno-ekonomskog razvoja u Bosni i Hercegovini.

Potrebno je istaknuti da je za potencijalne korisnike iz kategorije startup-a, koji su registrirani najmanje šest mjeseci i ne starije od 2 godine do dana objave ovog javnog poziva, predviđen maksimalni iznos granta do 10.000 eura, dok korisnici iz kategorije mikro, malih i srednjih poduzeća do 250 zaposlenih, koji obavljaju djelatnost duže od dvije godine, mogu računati na podršku u maksimalnom iznosu granta do 30.000 eura. Aplikanti moraju osigurati i minimalno vlastito sudjelovanje od 50% od ukupne vrijednosti predloženog projekta, čija realizacija ne može trajati duže od godinu dana.