Predstavnici općine Grude proteklih dana su posjetili još dva poduzeća i time nastavili aktivnosti u sklopu Programa postinvesticijske potpore u okviru Suradničke mreže, mreže institucija na svim razinama vlasti uspostavljene u cilju pružanja potpore investitorima u prevladavanju administrativnih barijera u realizaciji njihovih poduzetničkih ideja.

Želja je uz aktivnu komunikaciju s gospodarskim subjektima dati potporu realizaciji postojećih investicija u cilju ohrabrivanja budućih investitora da slijede njihov smjer.

 

Ovoga puta su posjećena poduzeće Franck d.o.o. – proizvođač i distributer kave Franck u BiH, te Poljoprivredna zadruga Vino-Duhan-Voće koja se bavi uvozom i distribucijom sjemena i mineralnih gnojiva kao i ostalog poljoprivrednog repromaterijala. Predstavnici ovih poduzeća razgovarali su s općinskim službenicima o njihovom poslovanju i otvorenim pitanjima s kojima se svakodnevno suočavaju te načinu na koji općinska uprava može konkretno pomoći u procesu otklanjanja uočenih barijera.

Pristupom u projekt LIFE Grupacije Svjetske banke općina Grude priključila se i postala aktivni član Suradničke mreže. Grupacija Svjetske banke u suradnji s Veleposlanstvom Velike Britanije u okviru projekata privlačenja investicija i promicanja poslovnog ozračja na lokalnoj razini u BiH „LIFE“, pruža tehničku pomoć Suradničkoj mreži i Programu postinvesticijske potpore u Općini Grude.