thumb IMG 7362Na prijemu kod Načelnika općine Grude ususret blagdanima koji su pred vratima okupili su se 20. prosinca 2016. godine predstavnici školskih institucija, predstavnici kulturnih,  športskih i drugih udruga značajnih za općinu Grude kao i predstavnici javnih ustanova i javnih poduzeća.

Nekoliko prigodnih riječi kazali su Načelnik i predsjednik Općinskog vijeća kao i gosti. Uz isticanje potrebe redovitih sastanaka ovakve vrste, ne samo za Božić i Novu godinu, Načelnik se osvrnuo na nekoliko značajnih događaja koji su značajni za godinu koja je na svom kraju. Prije svega to je činjenica predaje aplikacije BiH za članstvo u EU. To je ujedno i velika šansa kao i velika obveza. Drugi značajan politički događaj su svakako netom održani lokalni izbori i novo obnovljeno političko povjerenje što je svakako veliki politički izazov. Sukladno svim ovim događajima Načelnik predviđa političku i gospodarsku sigurnost u sljedećoj godini. Nakon prigodnih govora slijedila je prigodna zdravica te na koncu podjela skromnih poklona.

{gallery}bozicniprijem2016udruge{/gallery}

———————————————————————————————————–

Danas, 22. prosinca 2016. godine na prijemu kod Načelnika bili su udruge proistekle iz Domovinskog rata i obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja s područja općine Grude.

Prisutne su bile Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, HVIDRA Grude, Udruga obitelji poginulih i nestalih branitelja, Udruga oboljelih od PTSP – a, Udruga maloljetnih branitelja, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata ŽZH, ministar branitelja ŽZH Mladen Begić kao i ratni zapovjednik brigade Viteza Ranka Bobana Marinko Sosa Zvijezda.

Načelnik Ljubo Grizelj i predsjednik Općinskog vijeća Draženko Vranješ su s Općinskom službom za branitelje iz Domovinskog rata bili domaćini ovog svečanog događaja. Prisutnima se obratio Načelnik, poželjevši svima sretne nadolazeće blagdane, te uz zdravicu poželio i nastavak dobre suradnje. Ovom prilikom podijeljene su i božićnice članovima obitelji poginulih i nestalih branitelja, te prigodni pokloni svim uzvanicima.

Druženje se dalje nastavilo u ugodnom blagdanskom raspoloženju.

{gallery}bozicniprijem2016ratne{/gallery}