thumb IMG 6172Svoj prilog proslavi Dana općine Grude 2016. godine danas su, u ponedjeljak 14. studenoga, u športskoj dvorani Srednje škole Grude dali i mlad,i sportašice i sportaši grudskih osnovnih škola. Odabrani ponajbolji nogometaši i nogometašice natjecali su se tko će pobijediti i biti bolji. Nije nedostajalo uzbuđenja i fer i športske borbe za boje svoje škole.

Prvi put organizirali smo i nogometnu revijalnu utakmicu između učenica osnovnih škola i bilo je baš zanimljivo i lijepo, s tim da je konačni rezultat bio 2:2 a igrale su s jedne strane učenice Osnovne škole Ruđera Boškovića iz Gruda protiv zajedničkog sastava nogometašica Osnovnih škola Antuna Branka i Stanislava Šimića iz Drinovaca i fra Stipana Vrljića iz Sovića.   

Uzbuđenja i puno neizvjesnosti bilo je i u muškom dijelu natjecanja te su u konačnici najbolji učenici iz Drinovaca koji su u odlučujućoj utakmici pobijedili Soviće.Treće mjesto zauzeli su grudski učenici.Fer i korektnim natjecanjem,predvođeni svojum vrijednim nastavnicima i ravnateljicama,pokazali su dobar primjer športskog duha i zalaganja za svoju školu što im svakako može koristiti u nastavku školovanja i života.

Podjelom prigodnih nagrada i priznanja završio se športski dan prigodom ovogodišnjeg Dana općine Grude. Ova natjecanja treba nastaviti održavati, i po mogućnosti proširiti na što veći broj naših učenika kako bi im se ukazala potreba aktivnog života i zdravlje koje dolazi kroz bavljenje športom.  

 Rezultati:

Učenici

 O. Š. Grude : O. Š. Sovići 2:6

O.Š.  Drinovci : O.Š .Grude 4:1

O. Š. Sovići : O. Š. Drinovci 1:2

 

Poredak:

  1. O. Š. Drinovci

  2. O. Š. Sovići

  3. O. Š. Grude

 

Revijalna malonogometna utakmica učenice:

 O.Š. Grude  : O. Š. Drinovci i O. Š. Sovići  2:2

 

{gallery}djeca2016{/gallery}