Načelnik Općine Grude Ljubo Grizelj i predsjednik Općinskog vijeća Draženko Vranješ, zajedno s braniteljima s područja općine Grude, boravili su u Vukovaru, na komemoraciji povodom 25. obljetnice od smrti generala Blage Zadre.

265448

 {gallery}/2016/vukovar{/gallery}

Tom prilikom, vodeći ljudi općine Grude su Katici Zadro, supruzi Blage Zadre i majci Roberta Zadre, predali javno priznanje Počasni građanin općine Grude.

Na komemoraciji za legendarnog generala govorio je i Gruđanin Zvonko Milas. – Cijeli život Blage Zadre obilježila je borba koju je poticala ljubav; ljubav prema rodnom zavičaju, Vukovaru, obitelji, prijateljima i Hrvatskoj. I neka ljubav koja je kroz cijeli život vodila Blagu Zadru bude i poruka za naše živote – rekao je Milas, izaslanik mandatara Vlade RH.

U svome govoru na komemorativnom skupu vukovarski gradonačelnik Ivan Penava istaknuo je kako su upravo Blago Zadro, kao i ostali vukovarski velikani, utjeha svima nama jer ne dozvoljavaju odstupiti i predati se pred bilo kojim problemom na koji naiđete. – To je najveća ostavština Blage Zadre i ostalih vukovarskih heroja – rekao je Penava.