DSCI6062Jučer je, 16. ožujka 2016. godine održan prvi sastanak Organizacijskog odbora 53. Šimićevih susreta 2016. godine. Sastanak je održan u dvorani za sastanke općine Grude pod predsjedanjem  načelnika općine Ljube Grizelja, koji je ujedno i predsjednik Organizacijskog odbora.

Na sastanku je donesena odluka o imenovanju Organizacijskog kao i Počasnog odbora ovogodišnjih Susreta. Sastav Odbora predstavlja odabir najznačajnijih kulturnih, znanstvenih pa i političkih predstavnika institucija u okruženju, što je, na određeni način, pretpostavka kvalitetnog i zanimljivog programa koji se planira izvesti tijekom mjeseca svibnja ove godine na 53. Šimićevim susretima 2016. godine.

Duhovnost u poeziji Antuna Branka Šimića je tematski odabir Organizacijkog odbora ovogodišnjih Šimićevih susreta.To je tema koja će se provlačiti kroz sva ovogodišnja planirana kulturna događanja.

Predstavljanje knjiga,likovna kolonija,izložba slika,kazališna predstava,susreti književnika s učenicima,dodjela nagrada mladim pjesnicima,dodjela godišnje književne nagrade Antun Branko Šimić,nastup pjesnika, likovni radovi učenika,Akademija u čast Antuna Branka Šimića dio su ovogodišnjeg planiranog programa.

Program bi se trebao realizirati od 30. IV. -6. V. 2016. godine u Mostaru,Širokom Brijegu,Grudama i Drinovcima. Organizacijski odbor nastavlja raditi na konačnom oblikovanju programa Susreta. Nakon konačnog definiranja programa ovogodišnjih 53. Šimićevih susreta 2016. godine,isti će biti javno predstavljen. Organizatori su općina Grude i Matica hrvatska Ogranak Grude.

Organizacijski odbor  

DSCI6062

DSCI6066

DSCI6069