DSCI5777editedNatjecanjem učenica i učenika osnovnih škola općine Grude u rukometu i malom nogometu danas 12. studenoga 2015. započela je proslava Dana općine Grude.

Ovo je druga godina za redom kako učenici sve tri osnovne grudske škole sudjeluju u ovom događaju. Natjecatelji su dali sve od sebe kako bi se u športskom smislu borili za boje svoje škole. Natjecanje je održano u športskoj dvorani grudske srednje škole. Mali nogomet su igrale Osnovna škola Antuna Branka i Stanislava Šimića  Drinovci, Osnovna škola fra Stipana Vrljića Sovići i Osnovna škola Ruđera Boškovića Grude, dok u rukometnom dijelu natjecanja nije sudjelovala škola iz Drinovaca.

Iako športski rezultat nije imao presudan utjecaj, tijekom samog natjecanja vrijedi istaknuti izuzetno fer i športsko ponašanje učenica i učenika tijekom utakmica. Zahvala ide i HŽRK Grude koji je pomogao oko rukometnog dijela natjecanja.

U rukometnoj utakmici između učenica iz Gruda i Sovića bolje su bile Gruđanke.

Malonogometno natjecanje bilo je uzbudljivo i neizvjesno do samog kraja natjecanja. Za nijansu bolji od drugih bili su učenici iz Gruda, drugo mjesto pripalo je učenicima iz Sovića, dok su se učenici iz Drinovaca, ovaj put, zadovoljili trećim mjestom.

Organizator je pripremio osvježenje i prigodne nagrade za mlade sportaše.

 DSCI5751edited
DSCI5748edited
DSCI5761edited
DSCI5755edited
DSCI5758edited
DSCI5777edited