thumb dsc05117 resize 22718U Grudama je obilježena 18. obljetnica smrti mr. Mate Bobana, nekadašnjeg predsjednika Hrvatske zajednice Herceg Bosne, Hrvatske Republike Herceg Bosne i Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH.

U povodu 18. obljetnice smrti prvog predsjednika mr. Mate Bobana sinoć je služena sveta misa zadušnica u crkvi sv. Stjepana Prvomučenika Gorica – Sovići, a potom položeni vijenaci i upaljene svijeće na grobu prvog predsjednika Hrvatske zajednice Herceg Bosne i HDZ-a BiH.

Svetu misu zadušnicu za pokojnog Matu Bobana i sve poginule hrvatske branitelje predvodio je fra Vinko Mikulić. U propovijedi, fra Vinko Mikulić istaknuo je Matu Bobana i ostale hrvatske vitezove kao ljudske veličine koje su stale na čelo jedne kolone zbog opstanka hrvatskog naroda i opstojnosti Bosne i Hercegovine.

Misi i svečanosti polaganja vijenaca, bilo je i izaslanstvo HDZ-a BiH na čelu s predsjednikom dr. Draganom Čovićem, izaslanstvo Županije Zapadnohercegovačke predvođeno predsjednikom Vlade i dopredsjednikom HDZ-a BiH Zdenkom Ćosićem, predstavnici općine Grude na čelu s načelnikom i članom Predsjedništva HDZ BiH Ljubom Grizeljem, ministrima u Vladi ZHŽ i HNŽ te ostala brojna izaslanstva.

Nakon mise, izaslanstvo HDZ-a BiH predvođeno predsjednikom dr. Draganom Čovićem položilo je vijenac i zapalilo svijeće na grobu Prvog predsjednika HR Herceg Bosne i HDZ-a BiH magistra Mate Bobana.

{gallery}18obljetnicamatebobana{/gallery}