thumb slika 1 bleiburgObilježavanje Blaiburškog križnog puta sa slavljenjem Svete mise zadušnice, održati će se u subotu, 16. svibnja 2015. godine na Bleiburškom polju.
Zbog stvaranja što manjih gužvi i dostojanstvenog  ponašanja svih sudionika prometa  prilikom obilježavanja 70. obljetnice stradanja Hrvata na Bleiburgu, zamoljeni  objavljujemo:

Poštovani,
shodno službenom protokolu austrijske policije šaljem Vam konačnu verziju prometne regulacije.

OSOBNA VOZILA
– za osobna vozila osigurano je parkiralište u Loibachu za cca 500-700 vozila,
– svi koji idu iz pravca graničnog prijelaza Ravnjak / Mežice trebaju se odmah parkirati na parkirne površine,
– svi koji dolaze iz pravca Bleiburga morati će skrenutu u desno u pravcu Ebersdorfa i proći kroz podvožnjak, skrenuti lijevo i doći na parkiralište  za osobna vozila,

-ako imaju invalide neka ih iskrcaju na za to predviđeno mjesto na kontrolnoj točki 1 ili kontrolnoj točki dva i produže ulicom koja je predviđena za hitne intervencije, u grad prema mjestu parkiranju osobnih vozila,
pokušaj parkiranja na nedozvoljenim mjestima kažnjavati će se uklanjanjem vozila ( pauk) i kaznom od 180 € u gotovini,
– invalidne osobe iz osobnih vozila morati će pričekati na Polju da po njih dođu kombiji, pa će ih odvesti  kod groblja u   Loibchu, neka komuniciraju mobitelima da osobna vozila dođu po njih. isto vrijedi i za invalidne osobe iz autobusa,
– u slučaju da iza  15 sati, Slovenci puste promet preko GP Holmec, onda svi autobusi idu u pravcu toga prijelaza (???) , a invalidne osobe ukrcavaju do 100 metara od ulaza u polje, osim vozila koja stoje prema Holmecu, gdje će ih dovesti kombi.

slika 1 bleiburg

 

VIP VOZILA
– za vozila sa posebnom VIP naljepnicom osigurana su mjesta na desnoj strani ceste neposredno pred ulazom u Polje,
nitko bez VIP neće biti propušten do VIP parkirališta,
– VIP vozila u povratku idu u pravcu grada i skrenu u prvu ulicu desno.

slika 2 bleiburg

Prema sadašnjim pokazateljima očekuje se oko 10.000 sudionika. Činjenično je da će svi morati puno pješačiti (neki najviše do 2 km), ali ne postoje druge mogućnosti prometne regulacije.

Prije početka mise sudionici Komemoracije će biti obaviješteni o prometnoj regulaciji za povratak.

APELIRAMO NA SVE SUDIONIKE U PROMETU DA SE NE RASPRAVLJAJU S POLICIJOM, PROMETNIM REDARIMA ILI ZAŠTITARIMA, PROMETNA REGULACIJA, S OBZIROM NA SKUČENOST PROSTORA I VELIKI BROJ SUDIONIKA MOŽE SE IZVESTI SAMO NA OVAJ NAČIN. POTREBNO JE SAMO SLUŠATI NAPUTKE SLUŽBENIH OSOBA I PROMET ĆE SE ODVIJATI U SKLADU SA ZADANIM PARAMETRIMA.

 slika 3 bleiburg