thumb DSCI4387Interaktivne radionice ,,Voda za život“ za učenike osnovnih škola o potrebi zaštite voda, održane su u srijedu i četvrtak 8. i 9. travnja u osnovnim školama Antun Branko i Stanislav Šimić Drinovci – područna škola Tihaljina, Ruđer Bošković Grude, Antun Branko i Stanislav Šimić Drinovci i osnovnoj školi Fra Stipan Vrljić Sovići. Predavanja su održana kao dio promotivne kampanje s ciljem podizanja svijesti kod učenika i njihovih roditelja o potrebi zaštite okoliša, posebice sprječavanja onečišćenja voda.

Radionice su organizirane u suradnji sa stručnjacima iz Instituta za jadranske kulture i melioraciju krša Split, a u okviru projekta ‘’Održivo korištenje vodnih resursa u Imotsko-Bekijskom polju’’ (IM-BE Field) koji financira Europska unija kroz instrument pretpristupne pomoći (IPA) u okviru Programa prekogranične suradnje Hrvatska- Bosna i Hercegovina.

Predavanja su osim teorijskog dijela sadržavala i interaktivni dio s pitanjima i odgovorima. Na kraju su učenicima podijeljeni prigodni promotivni materijali – školski ruksaci i pernice, a fotografije s radionica su postavljene na facebook stranici https://www.facebook.com/imbepolje.

{gallery}IMBE 42015{/gallery}