obrezivanje 11U ponedjeljak, 23. ožujka 2015., u uredu Općinskog načelnika održan je sastanak s dipl. ing. Marinkom Matijevićem, predstavnikom poduzeća Aquaflora d.o.o. iz Širokog Brijega na kojemu je razmotrena ponuda revitalizacije i obnove starih gradskih stabala.

Osim općinskog načelnika Ljube Grizelja sastanku su nazočili i predsjednik Općinskog vijeća gosp. Dražanko Vranješ, te ravnatelj JP Komunalno Grude gosp. Vjekoslav Filipović koji će ujedno biti i koordinator radova.

Predstavljeno stručno mišljenje gosp. Matijevića podrazumijeva veće i obuhvatnije prikraćivanje gotovo cijele krošnje stabala s ciljem formiranja nove zelene mase koja bi imala odgovarajuću formu i prikladnu veličinu za urbanu sredinu. Predloženo rješenje je kao najadekvatnije i prihvaćeno.

Planirani radovi obuhvaćaju obrezivanje stabla u užem gradskom središtu i dijelom u gradskom parku, a bit će obavljeni krajem ovoga tjedna.

Vrijednost dogovorenih radova iznosi 4.900 KM bez PDV-a.

Programom revitalizacije i obnove je predviđen i nastavak formiranja i obnove predmetnih stabala i u idućoj godini, a potpuna obnova se očekuje za dvije do tri godine.

Slične radove su uspješno provele i neke susjedne općine i gradovi, kao što su Ljubuški, Široki Brijeg i Čapljina.

 obrezivanje 11
 
obrezivanje 22