thumb pic1U subotu, 15. studenoga 2014. godine, na agroturističkom imanjuMarića gaj,uspješno je održan  II. susret grudskih gospodarstvenika. Susret se odvijao u sklopu proslave Dana općine Grude. Prisutne je kroz susret vodio moderator skupa Zrinski Pelajić.

Načelnik Ljubo Grizelj upoznao je gospodarstvenike sa svojim planom za lokalni razvoj s posebnim naglaskom na urbanističko uređenje, školske objekte, poduzetničku zonu, te potencijal Imotsko – Bekijskog polja. Naveo je i podatke o 3200 ukupno zaposlenih u našoj općini, dok je broj nezaposlenih 1760, što čini stopu nezaposlenosti od 36%. Osnovni pravci općinske razvojne politike  su nastavak rada na obilaznici i graničnom prijelazu koji se planiraju za 2015. godinu, rekao je načelnik. Pozvao je gospodarstvenike da se uključe te potpomognu lokalni razvoj zajednice, rekavši da su pozitivna atmosfera i stavovi najpotrebniji da bi stvari krenule naprijed.

Na susretu su sudjelovali mnogi uvaženi gosti iz Hrvatske kao što su sveučilišni profesor ekonomije dr. Ljubo Jurčić, saborski zastupnici Goran Marić i Ivo Šimunović, te mnogi drugi. Ljubo Jurčić  u svom obraćanju je rekao da je bitno da se gospodarstvenici udruže kako bi se brže i uspješnije krenulo naprijed, te da on sam uvijek stoji na raspolaganju svojoj rodnoj općini.

Gospodarstvenicima su dalje govorili Goran Marić te fra Branimir Musa, koji je posebno istakao  socijalni aspekt poduzetništva. Pozvao je na socijalnu osjetljivost te stvaranje novih radnih mjesta. Goran Marić je  u svom obraćanju govorio o dvostrukom odnosu Hrvatske i Bosne i Hercegovine, te kako Hrvatska ima mnogo više koristi od BiH nego obratno, naglasivši da su najveći ulagači u Hrvatsku upravo s naših prostora.

Moderator je na kraju govorio o konkretnim aktivnostima koje bi se mogle poduzeti u stvaranju ambijenta za povećavanje zaposlenja. Susret se dalje nastavio u ležernijem raspoloženju i druženju  gdje su gospodarstvenici međusobno razmjenjivali ideje i iskustva.

pic1

ljubo

ljubojurcic

maric