grbŠesnaesta sjednica Općinskog vijeća Grude održana je 21. listopada 2014. godine. Sjednici nije bio nazočan Nenad Bandić, HDZ BiH. Većinom glasova usvojena je Odluka kojom se odobrava kreditno zaduženje općine u iznosu od 2,2 milijuna KM s rokom otplate od 10 godina i grâce razdobljem od 1 godine. Ovim kreditnim sredstvima bi se refinancirale postojeće obveze. Većinom glasova usvojen je Rebalans proračuna općine za 2014. godinu koji je povećan za iznos novog kreditnog zaduženja.

Na prijedlog Odbora za dodjelu javnih priznanja jednoglasno su usvojene Odluke o dodjeli javnih priznanja općine Grude u 2014. godini: Počasna građanka općine Grude mr. Julienne Bušić i Nagrada općine Grude Srednjoj školi Antuna Branka Šimića Grude.

Jednoglasno je usvojena Odluka o postupku registracije i načinu vođenja registra mjesnih zajednica.

Odlukom o dopuni Odluke o općinskim komunalnim naknadama za istaknutu tvrtku ustanove predškolskog odgoja se oslobađaju plaćanja naknade za istaknutu tvrtku.

Na kraju sjednice jednoglasno je usvojen Operativni program zimskog održavanja lokalnih i nerazvrstanih cesta u razdoblju 2014./2015. godine na području općine Grude.