thumb P7170012Predstavnici Crvenog križa općine Zavidovići bili su 17. srpnja 2014. u posjeti općini Grude. Došli su u Grude izraziti svoju zahvalnost stanovnicima općine Grude, koji su u organizaciji Crvenog križa općine Grude, prikupili vrijednu pomoć koja je isporučena u općinu Zavidoviće nakon katastrofalnih poplava koje su nedavno zadesile taj kraj. Predstavnici Crvenog križa Zavidovići rekli su da je pomoć koju su dobili od stanovnika i poduzeća općine Grude bila najveća pojedinačna pomoć koju su dobili za proteklih katastrofalnih poplava.

Po dolasku u Grude, nakon što su bili primljeni od domaćina iz Crvenog križa Grude, posjetili su Srednju školu Grude u kojoj je upravo tekla akcija darivanja krvi. Nakon toga su primljeni od načelnika općine Grude, gdje su se kratko zadržali u razgovoru prigodom kojeg su gosti iz Zavidovića još jednom zahvalili stanovnicima općine Grude.

Nakon toga su pošli u Tihaljinu gdje su na prigodnom ručku na rijeci Tihaljini predstavnici CK Zavidovići  predstavnicima CK Grude predali i Zahvalnicu za pomoć prilikom prošlih elementarnih nepogoda koje su zadesile općinu Žepče. Poslijepodne su gosti iz Zavidovića, zajedno sa svojim domaćinima iz CK Grude obilazili određene zanimljive destinacije u općini Grude.  

Tog istog dana, 17. srpnja 2014. godine Crveni križ Grude, kao dio svojih redovitih godišnjih aktivnosti, organizirao je Akciju dragovoljnog darivanja krvi. Akcija je provedena u Srednjoj školi Grude. Osoblje Transfuziologije SKB Mostar uspješno je provelo i ovu akciju.

Pozivu na darivanje krvi  odazvalo se 52  osobe, no od njih 36 je krv i uzeta. 

{gallery}crvenikrizzavidovici2014{/gallery}