thumb P6120031U sklopu programa „Brđanski susreti“ u četvrtak, 12. lipnja 2014. godine na treći dan trodnevnice sv. Anti na mjesnom groblju na Drinovačkom Brdu, slavila se sveta misa u 18 sati koju su predvodili župnik fra Bože Milić i župni vikar fra Sretan Ćurčić.

U 19 sati je započeo program svečanog otkrivenja spomen-obilježja žrtvama ratova i poraća s Drinovačkog Brda 1914.-2014. Program je otpočeo hrvatskom himnom, nakon čega se prisutnim obratio načelnik općine Grude Ljubo Grizelj koji je zajedno s Jelenom Roso i preživjelim s križnog puta Grgom Akmadžićem otkrili spomen-obilježje. Na spomen-obilježju upisano je 66 imena.

Nakon otkrivanja prisutnim se obratio i ratni zapovjednik Brigade „Vitez Ranko Boban“ Marinko Sosa koji se prisjetio u svom govoru kako je zajedno sa svojim Brđanima krenuo u rat s krunicom oko vrata i zato im velika hvala. Župnik fra Bože Milić je blagoslovio spomen-obilježje te su izaslanstva uz zvuk mirozova položili cvijeće i svijeće: ispred općine Grude načelnik Ljubo Grizelj i predsjednik OV Draženko Vranješ; ispred ministarstva branitelja ŽZH Miro Tomas i Marinko Sosa; ispred Katoličke pogrebne udruge sv. Ante Drinovačko Brdo predsjednik Viktor Roso i preživjeli s Križnog puta Grgo Akmadžić. Svijeće su zapalili i prvi ratni zapovjednik Brđana Viktor Alerić, posljednji zapovjednik Brđana Nedjeljko Roso, otac poginulog branitelja Ante Opačak, teško ranjeni bojovnik Stjepan Roso Ćipa te zapovjednici Goran Milić i Jozo Arambašić.

Uz zvukove pjesme Bože čuvaj Hrvatsku voditeljica Zorica Zorić zahvalila se svima koji su na bilo koji način pomogli da se ovo spomen-obilježje završi i pozvala sve na druženje u selu Kurtovići kod crkve sv. Ante.

{gallery}drinovackobrdo12062014{/gallery}