Umjesto da se posramljeno ispričaju svim građanima općine Grude na pogrdnom nazivanju i primitivnom vrijeđanju ( banditi, banditizam, mafija i sl.) koje su doživjeli od strane članova Vlade FBiH, a njihovih  stranačkih kolega, grudski SDP, krajnje drsko i bezobrazno, kako valjda samo i  znaju, služeći se klasičnom metodom zamjene teza nastavlja  napadanjem na općinu Grude i njezino vodstvo, te još više manipulira i obmanjuje, pokušavajući tako braniti neobranjivo i pravdati nemoguće.

 

 

U rečenom istupu grudskih SDP-ovaca, koji  inače često vole isticati svoju visoku  obrazovanost  i tobožnji intelektualizam, izostalo je bilo  kakvo kritičko reagiranje na govor njihovih partijskih drugova iz Glavnoga odbora koji o žiteljima općine Grude i ostalih  općina u  Županiji Zapadnohercegovačkoj govore govorom s primjesama mržnje i prijezira, a na način koji se još jedino može čuti samo po opskurnim gostionicama u najudaljenijoj  zabiti. To može značiti samo jedino,  suglasnost s izrečenim kvalifikacijama  i  prihvaćanje rečenih stavova o stanovništvu općina u ŽZH.

Grudske SDP-ovce samo podsjećam da se o raspodjeli javnoga novca odlučuje temeljem važećih zakona u ovoj zemlji, a ne nikako voluntaristički i po željama i centrističkim težnjama političke opcije kojoj pripadaju.

Umjesto da se, kao pripadnici stranke koja sudjeluje u Općinskom vijeću Gruda, zalažu za pravedniju primjenu zakona o pripadnosti javnih prihoda i jačaju svoju općinu (primjena rezultata popisa stanovništva i sl.) grudski  SDP se zalaže za suprotno i poziva me da i ovo malo novaca što dolazi u Općinsku blagajnu vratim, jer valjda smatraju da novac prikupljen od poreznih obveznika pripada samo njima, a ne svima. 

O tezi nelegalnosti i nelegitimnosti federalne vlasti ne treba ni polemizirati s obzirom da je sve već bezbroj puta ponovljeno i u javnosti dobro poznato, bilo da se  radi se o matematici po kojoj je „5 jedna trećina od 17“ kako je mandat započeo ili statusu vlasti bez  podrške parlamentarne većine kako je to sada.

Kao nositelj izvršne vlasti u Općini Grude do najvećeg mogućeg ću se zalagati za decentralizaciju financijskih tokova i boriti za maksimalno jačanje regionalne i lokalne samouprave, bolji život i veća prava svojih sugrađana, što mene, stranku kojoj pripadam i politiku koju provodim razlikuje od vas i vaše unitarističke politike.

Konačno o tome su birači  Općine Grude rekli svoje na svim dosadašnjim izborima, a reći će, na isti način,  i na svim budućim.

Ovo reagiranje je samo ispunjavanje obveza koje mi daje mandat Općinskoga načelnika u cilju sprječavanja daljeg obmanjivanja javnosti iako sam uvjeren da su moji sugrađani ovu obmanu odmah u startu prepoznali te daljnja polemika je za mene nepotrebna.

                                                                                                         OPĆINSKI NAČELNIK                                                  

                                                       Ljubo Grizelj