thumb DSCI0776Dvorana za sastanke u općini Grude jučer je bila prepuna dobrog raspoloženja i veselog dječjeg smijeha i dobre atmosfere. Naime, načelnik općine Grude Ljubo Grizelj primio je plesačice i plesače plesnog kluba Grude iz Gruda, koji su skoro svi učenici polaznih razreda osnovne škole.

Uspješan nastup pomenutog kluba na državnom prvenstvu 30. 3. 2014. u Gacku bio je jedan od razloga ovog susreta.

Mlade plesačice i plesači su ,nakon što ih je načelnik pozdravio i čestitao, prenijeli dio atmosfere i uzbuđenja koje su imali na natjecanju. U pratnji plesača bile su trenerica i dio roditelja.

Nakon kratkog razgovora u kojem se razgovaralo o problemima u radu ovog mladog grudskog kluba dogovoren je nastavak suradnje između općine i kluba.

Treba istaknuti kako su mladi uspješni plesni natjecatelji bili okićeni svojim osvojenim medaljama. Osvojene pehare s natjecanja postavili su u vitrinu posebno priremljenu za takve prigode.

Na samom kraju susreta, uz prigodno fotografiranje,načelnik općine je prigodnim skromnim poklonima nagradio male natjecatelje.  

Hrvatski plesni klub Grude uspješan na državnom prvenstvu

30.03.2014. u sportskoj dvorani u Gacku održano je IV Navijačko akrobatsko i plesno prvenstvo Bosne i Hercegovine na kojem je nastupio i Hrvatski plesni klub Grude. Osvojili su čak 7 medalja i to 1 zlato, 2 srebra, 4 bronce.Zlatnu medalju osvojio je Matej Marić u solo dečki mini kadeti, srebro su osvojili Drago Marić u solo dečki kadeti i Marko Marić u solo dečki juniori. Brončana medalja osvojena je u kadeti tim, juniori tim, group stunt juniori i duo cheer juniori Antea Grubišić i Paula Knezović. Maja Tomić u kadeti solo cure osvojila je četvrto mjesto, kao i Antea Grubišić u juniori solo cure.

Na prvenstvu su sudjelovali sportaši iz svih krajeva Bosne i Hercegovine. Prvenstvo je održano pod pokroviteljstvo Općine Gacko. Suci prvenstva su iz Hrvatske i Amerike. Sveukupni pobjednik prvenstva je četvrtu godinu za redom Hrvatski plesni klub Široki iz Širokog Brijega sa osvojenih 11 zlatnih i 4 srebrene medalje.

{gallery}plesnaskolagrude{/gallery}