Priča o knjizi se zatvorila.

Nakon Zagreba i Mostara predstavljanje je organizirano i u Grudama. “Hercegovac s razlogom” došao je doma.

Predstavljanje je održano u sklopu večeri sjećanja na književnika Ivana Alilovića u kinodvorani Grude.

Knjiga Hercegovac s razlogom je zbirka  tekstova što su pod tim krovnim nazivom objavljivani na mostarskom portalu dnevnik.ba (ranije pincom.info). Ovim kolumnama dodano je i nekoliko putopisnih tekstova objavljenih u godišnjaku Ogranka Matice hrvatske Grude, te, kao prilog, jedna kratka ratna priča iz istoga zbornika.

Predstavljači knjige su bili Petar Majić i Ivo Lučić.

Petar Majić je govorio o ratnom djelovanju Ivana Šimića dok je Ivo Lučić svoje izlaganje posvetio političkim porukama knjige “Hercegovac s razlogom”.

Voditeljica programa bila je Zorica Zorić. Predstavljanje je pjesmo uveličala klapa Bratovština.

Na koncu, autor se srdačno zahvalio svima koji su na bilo koji način pomogli da se ovo sve dogodi.

Bilo je zanimljivo i lijepo primjetiti među brojnim gostima autorove prijatelje koji su došli iz različitih dijelova Hercegovine.

Ne treba smetnuti s uma niti nakladnika knjige a to je “Despot Infinitus” iz Zagreba kao i Maticu Hrvatsku Ogranak Grude kao organizatora.

Nekoliko crtica o Ivanu Šimiću

 Ivan Šimić rođen je 1964. godine u Dragićini pored Gruda. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u Grudama, a u Splitu je 1989. diplomirao na FESB-u. Po povratku u svoje mjesto, kratko vrijeme radio je u srednjoj školi. Pred sami rat sa skupinom prijatelja pokrenuo je lokalnu radijsku postaju. Nekako u isto vrijeme u mjesečniku Hrvatska gruda objavljeni su i njegovi pisani „rani radovi“. Poslije rata, pa sve do danas, vodi malu privatnu informatičku tvrtku u Grudama. Oženjen je i ima četvero djece.