redahU okviru projekta “CREDO Hercegovina”, financiranog od Švedske agencije za međunarodni razvoj i suradnju – Sida, Regionalna razvojna agencija za Hercegovinu (REDAH) uputila je Javni poziv za prijavu projekata za sufinanciranje.
Predmet Javnog poziva je dodjela grantova iz Razvojnog fonda poduzećima iz odabranih sektora u regiji Hercegovina, i to u maksimalnom iznosu od 18 000,00 KM za mikro, mala i srednja poduzeća iz sektora: metal, turizam, plastika i guma, proizvodnja sira te informacijsko- komunikacijskog sektora.

Navedeni iznosi predstavljaju grant sredstva (subvencije), s tim da pojedinačni grant ne može biti veći od 50 posto ukupne vrijednosti predloženog projekta.
Kroz ovaj projekt REDAH ima za cilj povećati konkurentnost i rast malih i srednjih poduzeća (MSP) u najdinamičnijim sektorima odabranim temeljnom analizom.
Korisnici projekata za dodjelu grantova su mikro, mala i srednja poduzeća registrirana na području neke od općina iz regije Hercegovina (Mostar, Jablanica, Prozor/Rama, Čitluk, Stolac, Široki Brijeg, Ljubuški, Grude, Posušje, Livno, Tomislavgrad, Trebinje, Ljubinje, Bileća, Gacko, Berkovići, Nevesinje, Kupres, Istočni Mostar, Neum, Ravno, Čapljina i Konjic).
Uvjeti za prijavu, kao i kompletna projektna dokumentacija dostupni su na web stranici www.redah.ba te u rubrici Aktualnosti na web portalu www.ric.redah.ba.

Za dodatne informacije moguće je se također obratiti Odjelu za razvoj općine Grude.

Kompletnu projektnu dokumentaciju potrebno je dostaviti najkasnije do 3. veljače ove godine.