U utorak 26. studenog 2013. godine u Osnovnoj školi Ruđera Boškovića održan je  završetak edukacijske kampanje  „Sigurna škola“. „Sigurna škola“ se provodi u listopadu i studenom ove godine u organizaciji Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke. Na kampanji surađuju općinske  službe civilne zaštite, osnovne škole, vatrogasne postrojbe, policija, Domovi zdravlja i ostale službe zaštite i spašavanja s područja županije. 

 

 

 

 

Učenici su imali priliku slušati predavanje o opasnostima koje im prijete tokom boravka u kući, školi i putovanju u školu. Učenici su dobili promotivni riziko letak na kojem su identificirani osnovni rizični objekti, nesreće i događaji s kojima se mogu susresti i u kojem su dati su savjeti kako da postupe u takvim situacijama.

Nakon predavanja izvedene su demonstracije sigurne evakuacije iz škole u slučaju nesreće, spašavanja ozlijeđenih, gašenja požara kao i privođenja kriminalaca.

Uz sve navedeno učenici su imali  priliku razgledati svu opremu službi za zaštitu i spašavanje, kao i  popričati s njim o svemu što ih zanima.

Završetak kampanje u općini Grude su popratili i Predsjednik općinskog vijeća Draženko Vranješ i Načelnik Ljubo Grizelj.

{gallery}sigurnaskola{/gallery}