U petak, 15. studenoga 2013. godine u Širokom Brijegu, u svečanom ozračju, obilježena je 17. obljetnica osnivanja Županije Zapadnohercegovačke. Nakon polaganja vijenaca na Trgu širokobrijeških žrtava u Širokom Brijegu, u dvorani kina Borak održana je svečana sjednica Skupštine i Vlade Županije Zapadnohercgovačke.
Rad svečane sjednice otvorio je predsjednik Skupštine Ante Mišetić: „Dobar dio vremena, kao i energije, smo gubili na dokazivanje nadležnosti koje nam pripadaju Ustavom i zakonom.

Nadam se da je ovo vrijeme iza nas. Samo svojim radom možemo osigurati bolju budućnost naraštajima koji dolaze, da prepoznaju kako je ova zemlja vrijedna življenja. Živimo uistinu u teškim vremenima, a kroz cjelokupnu povijest nikad ovom narodu nije bilo lako. Uvjeren sam da svi skupa imamo dovoljno znanja, mudrosti i sposobnosti iznaći najbolje rješenje za dobrobit hrvatskog naroda koji živi u ovoj državi.“, istaknuo je Ante Mišetić.
Predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić, čestitavši Dan Županije, je rekao: „Dan Županije, 18. studenoga, uzeli smo kako bismo se jednom godišnje prisjetili devedesetih godina kada je osnovana Hrvatska zajednica Herceg-Bosna, svih tih godina hrvatskog stradanja, ali i hrvatskog ponosa. Kako bismo se posebno prisjetili i odali trajnu počast onima koji su dali svoje živote i svoje dijelove tijela u borbi za hrvatsku samostalnost.“
Ovom prigodom predsjednik je posebno pozdravio sve udruge proizišle iz Domovinskog rata, sve članove obitelji poginulih i stradalih u Domovinskom ratu.
Nazočnima se obratio i Vladimir Šoljić, predsjednik Glavnog vijeća HZ-HB, koji se u nadahnutom govoru prisjetio motiva utemeljenja HZ HB i konteksta u kojem se taj događaj zbio: „Lijepo je danas biti ovdje i sresti ljude koji su tih godina, kad je najviše trebalo, bili na pravom mjestu, ali isto tako i ove mlade ljude koji će, nadam se, biti jednako spremni biti na braniku slobode, kao što su bile i generacije kojoj ja pripadam.“
Rad svečane sjednice svojim nastupima uveličali su učenici Srednje glazbene škole Široki Brijeg.