Od 1. do 15. listopada 2013. u Bosni i Hercegovini će biti proveden popis stanovništva, kućanstava i stanova. Popis je zakonski reguliran i obvezan je. Stoga Vas pozivamo da se  odazovete popisu stanovništva. Ukupan broj građana Gruda činite i Vi i Vaši ukućani i ako ste privremeno odsutni iz Bosne i Hercegovine bilo da studirate ili ste na privremenom radu u inozemstvu.

 Jedna (odrasla) osoba može dati podatke za sve članove kućanstva – bez obzira jesu li u vrijeme popisa nazočni u Bosni i Hercegovini ili ne. Dakle, svi oni koji su odsutni iz mjesta stanovanja, mogu svojim obiteljima dostaviti svoje podatke, te će biti popisani. Važno je naglasiti da svi oni koji se trenutno nalaze u Republici Hrvatskoj, odazivanjem na Popis stanovništva u Bosni i Hercegovini ne gube nikakva statusna prava, te im je zajamčena tajnost podataka. Popisivanje će se vršiti svaki dan od 9 do 21 sat, od 1. do 15. listopada 2013. godine. Ako određeno kućanstvo iz bilo kojeg razloga nije popisano, netko od članova se može javiti u općinu kako bi bilo popisano, i to u periodu od 1. do 15. listopada, jer nakon isteka roka, naknadnog popisivanja nema.

Sve detaljnije informacije o nadolazećem Popisu možete dobiti u Općinskom povjerenstvu za popis, zgrada Općine Grude – vijećnica, svaki radni dan od 8-15 sati, ili putem telefona 660-910.