thumb 3U petak, 23. kolovoza 2013. godine općinu Grude posjetila je ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke Helena Lončar. Tema sastanka, između ostaloga, bila je i uređivanje športske dvorane Osnovne škole Ruđera Boškovića Grude.

Uređenje športske dvorane dogovoreno je u ljeto 2012. godine gdje su financijska sredstva osigurali resorno ministarstvo i općina Grude, a prije nekoliko dana svi radovi su završeni.

Športska dvorana je kompletno renovirana: od vanjskih otvora, postavljena mreža cijelom dužinom da u buduće zaštiti otvore od udaranja loptom; postavljen je novi estrih i gumena podloga; uređeni su koševi i ostali športski elementi; obojena je cijela dvorana; obnovljene su švedske ljestve i uređeni sanitarni čvorovi; postavljeni su novi unutarnji otvori. Investicija je vrijedna oko 55.000,00 KM.

Ministrica Lončar je izrazila zadovoljstvo obavljenim poslom. Načelnik je zahvalio ministrici Lončar na dolasku i izrazio zadovoljstvo rezultatima, ali je i naglasio da je općina Grude financirala i obnovu dijela školskog krova koji je prokišnjavao i sanaciju sanitarnog čvora. Općina Grude financirala je obnovu sto učeničkih stolova i osigurala materijal za bojenje svih školskih prostorija.

Nastava u novoj školskoj 2013./2014. godini na području ŽZH-a započet će 2. rujna. Nastava po devetogodišnjem nastavnom planu i programu za učenike prvog razreda počet će 13. siječnja 2014. godine.

 

 

URED NAČELNIKA OPĆINE GRUDE

{gallery}dvoranaosgrude2013{/gallery}