U organizaciji Središnjeg izbornog povjerenstva Bosne i Hercegovine na Jahorini je od 10. do 12. travnja 2013. godine održana  konferenciju pod nazivom „Lokalni izbori 2012-Analiza izbornog procesa“.

Konferencija je okupila oko 200 sudionika, članova općinskih izbornih povjerenstava, predstavnika političkih stranaka, izabranih dužnosnika i gostiju iz inozemstva.

Konferenciju je otvorio gdin Branko Petrić, predsjednik Središnjeg  izbornog povjerenstva BiH, a sudionicima konferencije prigodnim govorom obratio se i Ambasador Fletcher M. Burton, šef Misije OSCE-a u BiH.

Kao završni dokument konferencije usvojeni su zaključci koji su distribuirani svim tijelima za provedbu izbora u BiH i drugim zainteresiranim sudionicima izbornog procesa, a biće dostupni javnosti i na internet stranici Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, www.izbori.ba .
Ova konferencija je značajna  i za Općinsko izborno povjerenstvo Grude koje je na čelu  sa svojim predsjednikom Antom Kolbarićem iz razloga osobitog zalaganja i postignutog uspjeha u ispunjavanju zadataka  iz nadležnosti Općinskom izbornog povjerenstva u sklopu lokalnih izbora 2012. godine dobilo zahvalnicu.

Zahvalnicu i obrazloženje možete pogledati na sljedećim linkovima:Zahvalnica, Odluka.