NaslovnicaO općiniRazvojni potencijalIntererg - IPA CBC Potpisan ugovor za projekt Adriatic Canyons Adventure Tours - Adriatic Canyoning

Potpisan ugovor za projekt Adriatic Canyons Adventure Tours - Adriatic Canyoning

cbcinterreg

 

Projekt ADRIATIC CANYONS ADVENTURE TOURS-Adriatic Canyoning, kojim su partneri iz 3 zemlje aplicirali u okviru 1. poziva INTERREG IPA CBC Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora u srpnju 2016. godine, odobren je i financirat će se iz fondova Europske Unije.

Povodom toga, u srijedu 31. svibnja 2017. godine u Splitu, u prostorijama Splitsko-dalmatinske županije potpisan je ugovor o bespovratnim sredstvima za provedbu projekta Adriatic Canyoning. Uz ravnateljicu Agencije za regionalni razvoj Republike Hrvatske i državnu tajnicu iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije gđu Stellu Arneri, na potpisivanju ugovora su bili prisutni i predstavnici svih partnera na projektu. Partneri na projektu su: Grad Široki Brijeg, Općina Grude, Grad Drniš, Grad Obrovac, Razvojna agencija Zadarske županije–„ZADRA NOVA“, te Agencije za izgradnju i razvoj Herceg Novog.

Provedba projekta započinje 1. srpnja 2017. godine. Ukupna vrijednost projekta svih partnera je 1.880.297,66 EUR-a, a iz Europskih fondova je predviđeno sufinanciranje u iznosu od 1.598.253,00 EUR-a.

Projektni prijedlog predan je u okviru treće prioritetne osi „Unaprjeđenje razvoja turizma i očuvanje kulturne i prirodne baštine“ i rezultat je zajedničkog rada svih 6 partnera. Projektom Adriatic Canyoning se želi potaknuti razvoj turizma u jadranskom zaleđu, te su u tu svrhu odabrane specifične lokacije: Peć mlini i Borak u BiH, kanjoni Čikole i Zrmanje u Hrvatskoj, te Orjen i Vrbanj u Crnoj Gori – mjesta bogata kulturnom i povijesnom baštinom, koja trenutno nisu dio postojeće turističke ponude, a koja će poslužiti kao model za razvoj aktivnog turizma u jadranskom zaleđu. Cilj projekta je ove lokacije integrirati u postojeću turističku ponudu s novim i atraktivnim turističkim sadržajem, namijenjenim turistima i posjetiteljima koji žele aktivniji i adrenalinski odmor.

Planirano je da se kroz projekt kreira prekogranični model za bolje upravljanje i održivo korištenje prirodne baštine jadranskog zaleđa, kao i promocija aktivnog turizma koji posljednjih godina bilježi konstantni porast.

Na trilateralnom pozivu prekogranične suradnje predano je ukupno 165 projekata, a Adriatic Canyoning je zauzeo treće mjesto na rang listi za prioritetnu os 3, u okviru koje su sredstva odobrena za 5 projektnih prijedloga. Ukupno je odobreno financiranje dvadeset i jednog projekta u sve četiri osi.

Vrijednost projekta Općine Grude: 354.775,05 EUR-a, od čega će se 85% sredstva osigurati iz fondova Europske Unije, a ostatak iz Proračuna Općine Grude. Projekt će trajati 30 mjeseci.

Glavni cilj ovog projekta je poboljšanje turističke ponude Općine Grude, te daljnje poticanje i razvoj ruralnog turizma na ovom prostoru.

e-registar

Gradovi prijatelji

grad-prijatelj-slunj

grad-prijatelj-baldisero-to

 

KARTA GEOPORTALA

geoportal

PREGLED KATASTARSKIH PODATAKA

katastar

Vrijeme u Grudama

Temperatura: 11.9 °C
Tlak zraka: 990.6 mbar
Relativna vlaga: 3.0 %
Brzina vjetra: 1.3 m/s
Smjer vjetra: J
Udar vjetra: 2.2 m/s
Količina oborina: 0.0 l
Ažurirano: 10.11.2018 17:00

ss2017

Prostorna osnova općine Grude

prostorna-osnova

Pretraživanje

Investicijski-profil-Grude-ENG-WEB Page 01

trebizat-heritage-trails