NaslovnicaO općiniRazvojni potencijalGospodarstvo

Gospodarstvo

Gospodrastvo

zona
Gospodarski razvoj općine Grude, školski je primjer kako organiziranim i kvalitetnim radom, stvoriti jaku ekonomiju. Niz tvrtki iz Gruda, koje su već postale priznati brendovi, odlično posluju ne samo u našoj državi nego i mnogo šire. Mentalitet ljudi iz ovih krajeva, upravo se najbolje oslikava u gospodarstvu koje i u recesiji bilježi odlične rezultate, a niz novih postrojenja i širenje na zemlje regije u protekloj godini, samo su pokazatelj dobrog poslovanja poduzeća s područja naše općine.
Prostorna cjelina područja gospodarske zone Grude „ Pogana Vlaka – Poljanice“ ima površinu obuhvata od oko 35 hektara, nalazi se jugoistočno od centra Gruda izvan urbanog gradskog područja i udaljena je oko 7 kilometara jugoistočno od središnjeg dijela grada.

Projekt izgradnje poslovne zone „Pogana Vlaka – Poljanice“ u potpunosti je proistekao iz strateških opredjeljenja općine Grude te je dio realiziranja gospodarske politike ovog područja.

Na predmetnom lokalitetu preporučuje se izgradnja poslovno-proizvodnih objekata sa slijedećim sadržajima i djelatnostima:

- proizvodno-industrijski objekti sa ekološki prihvatljivim sadržajima

- komunalno servisne djelatnosti s pratećim sadržajima

- trgovačke i uslužne djelatnosti

- ugostiteljske djelatnosti ograničenog karaktera(caffe barovi, restorani i sl.)

- dr. slične djelatnosti

Gospodarski sadržaji unutar zone moraju biti definirani detaljnim urbanističko tehničkim uvjetima i zadovoljavati sve standarde, propise i kriterije u vezi sa zaštitom životne sredine, pri čemu se preporučuje izgradnja industrijskih pogona s ekološki prihvatljivim sadržajima.

 

e-registar

Gradovi prijatelji

grad-prijatelj-slunj

grad-prijatelj-baldisero-to

 

KARTA GEOPORTALA

geoportal

PREGLED KATASTARSKIH PODATAKA

katastar

Vrijeme u Grudama

Temperatura: 22.2 °C
Tlak zraka: 988.2 mbar
Relativna vlaga: 42.0 %
Brzina vjetra: 5.0 m/s
Smjer vjetra: JI
Udar vjetra: 9.1 m/s
Količina oborina: 0.0 l
Ažurirano: 24.4.2019 17:00

ss2017

Prostorna osnova općine Grude

prostorna-osnova

Pretraživanje

trebizat-heritage-trails