NaslovnicaNovosti

Bespovratna sredstva za unapređenje turističke ponude i usluga

Javni poziv za podnošenje prijava ima za cilj dodatno poboljšati ponudu i zadržati turiste na duži period, doprinoseći ugledu Via Dinarice kao regionalne turističke destinacije kroz poboljšanje i proširenje turističkih smještajnih kapaciteta i povećanje raznolikosti turističkih usluga i proizvoda duž bijele, zelene i plave staze u Bosni i Hercegovini. U širem smislu, ova šema za dodjelu bespovratnih financijskih sredstava će doprinijeti jačanju cjelokupnog turističkog sektora u Bosni i Hercegovini.via dinarica

Opširnije...

Uskrsna čestitka 2019.

Uskrsna cestitka

 

Priopćenje sa 21. sjednice Općinskog vijeća Grude

grb

Općinsko vijeće Grude održalo je 21. sjednicu 8. travnja 2019. godine. Dnevni red od 35 točaka, dostavljen u materijalima za sjednicu, dopunjen je sa jednom točkom: 36. Prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o adresnom sustavu općine Grude i označavanju naseljenih mjesta, ulica i trgova nazivima te zgrada brojevima.

Izvod iz Zapisnika sa 20. sjednice Općinskog vijeća Grude jednoglasno je usvojen, bez primjedbi.

Svi predloženi akti su jednoglasno usvojeni.

Usvojenom Odlukom o dopunama Poslovnika Općinskog vijeća Grude predviđeno je slanje poziva sa materijalima elektroničkom poštom te prethodna najava nazočnosti građana i predstavnika medija sjednicama Općinskog vijeća.

Nakon glasovanja, usvojeno je Izvješće o izvršenju Proračuna općine Grude u 2018. godini i Izvješće o radu Općinskog načelnika u 2018. godini.

Opširnije...

Odluka o odabiru kandidata po javnom pozivu za realizaciju javnih radova na području općine Grude za 2019. godinu

grbBosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
ŽUPANIJA ZAPADNOHERCEGOVAČKA
OPĆINA GRUDE
OPĆINSKI NAČELNIK

Broj: 02-34-93-4/19

Grude, 15. travnja 2019. godine

            Temeljem članka 42. Statuta općine Grude («Službeni glasnik općine Grude» broj: 1/08 i 2/13), na prijedlog Povjerenstva za prijem djelatnika za realizaciju programa javnih radova na području općine Grude za 2019. godinu broj: 02-34-93-3/19 od 11.04.2019. godine, Općinski načelnik donosi

O D L U K U

o odabiru kandidata po Javnom pozivu za realizaciju javnih

radova na području općine Grude za 2019. godinu

I.

            Na temelju provedenog Javnog poziva za realizaciju javnih radova na području općine Grude za 2019. godinu broj: 02-34-93/19 od 21.01.2019. godine i analize pristiglih prijava formirana je konačna ranglista kandidata:

Opširnije...

Službeni glasnik općine Grude br.3/19

 

 

 

Službeni glasnik općine Grude br.3/19 od 8. travnja 2019. godine možete preuzeti ovdje.

Anketa o radnoj snazi u Bosni i Hercegovini 2019

anketa

Statističke institucije u Bosni i Hercegovini (Agencija za statistiku BiH, Federalni zavod za statistiku i Republički zavod za statistiku RS) i u 2019. godini provode Anketu o radnoj snazi (ARS/2019). Anketa se provodi jednom godišnje, a prvi puta u Bosni i Hercegovini provedena je 2006. godine. Podaci dobiveni Anketom radne snage usporedivi su na međunarodnom nivou, jer je ista pripremljena u skladu sa preporukama i regulativama EU i ILO-a.

Opširnije...

Poziv - 21. sjednica Općinskog vijeća Grude

Bosna i Hercegovina

FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE

ŽUPANIJA ZAPADNOHERCEGOVAČKA

OPĆINA GRUDE

OPĆINSKO VIJEĆE GRUDE

Broj: 01-05-619/19

                                                    Grude, 2. travnja 2019. godine

Temeljem članka 58. stavak 1. i članka 60. Poslovnika Općinskog vijeća Grude (“Službeni glasnik općine Grude”, broj: 1/08, 2/10, 8/10), sazivam 21. sjednicu Općinskog vijeća Grude, za ponedjeljak 8. travnja 2019. godine s početkom u 9,00 sati

Opširnije...

ANKETA O POSLOVNIM I PRIVATNIM PUTOVANJIMA U BiH 2018

anketa

Statističke institucije u Bosni i Hercegovini (Agencija za statistiku BiH, Federalni zavod za statistiku i Republički zavod za statistiku RS) u ovoj godini provode drugi dio Ankete o privatnim i poslovnim putovanjima (APPP) za 2018. godinu.

Opširnije...

Poziv na Informativni sastanak USAID/Sweden FARMA II projekta

usaidsweden

 

USAID/Sweden FARMA II projekt u suradnji sa Općinom Posušje i Uredom Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije vas poziva na Informativni sastanak o raspisanom javnom pozivu međunarodnog projekta FARMA II čiji je cilj unaprjeđenje poljoprivrede kako u Županiji Zapadnohercegovačkoj, tako i cijeloj Bosni i Hercegovini.

Opširnije...

NOVI GRANTOVI ZA SEKTOR POLJOPRIVREDE: SEDAM PAKETA U JEDNOM POZIVU

usaidsweden

USAID/Sweden FARMA II projekt objavljuje Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za pružanje usluga obuke, savjetodavne podrške i druge stručne podrške organizacijama proizvođača iz sektora poljoprivrede.

USAID/Sweden Projekt razvoja tržišne poljoprivrede II (FARMA II) poziva kvalificirane pružatelje usluga poslovnog razvoja i/ili organizacije proizvođača da dostave zahtjeve za dodjelu bespovratnih sredstava za pružanje usluga obuke, savjetodavne podrške i druge stručne podrške, te na taj način doprinesu jačanju konkurentnosti poljoprivrednog sektora.

USAID i Vlada Švedske stavili su putem FARMA II projekta organizacijama iz sektora poljoprivrede na raspolaganje dodatni grant fond u vrijednosti od tri miliona dolara, a vrijednost pojedinačne aplikacije predviđena je u rasponu od minimalno 2.000 dolara do maksimalno 50.000 dolara (protuvrijednost u KM).

Opširnije...

Grudski alpinisti kod načelnika

20190307 121413

Stipe Leko Ćipa i Ivan Pejić, Gruđani koji su se vratili s alpinističke ekspedicije na Aconcagvu najviši vrh Južne Amerike (kao dio velike alpinističke ekspedicije),prigodom susreta u općini Grude na prijemu kod načelnika Ljube Grizelja upoznali su načelnika o svom putovanju i sa svim događajima s kojima su se susreli na ovom zahtjevnom alpinističkom pothvatu. Uručili su mu mali poklon fotografiju s ekspedicije. Načelnik im je čestitao na velikom sportskom uspjehu koji su napravili i poželio im puno sportskog uspjeha u narednim ekspedicijama. Radujemo se suradnji sa svim grudskim sportašima u vremenima koja su ispred nas,sportaši su uvijek na raspolaganju, bio je neki skromni zaključak prigodnog sastanka.

Službeni glasnik općine Grude br.2/19

 

 

Službeni glasnik općine Grude br.2/19 od 28. veljače 2019. godine možete preuzeti ovdje.

Priopćenje sa 20. sjednice Općinskog vijeća Grude

Priopćenje sa 20. sjednice Općinskog vijeća Grude

Općinsko vijeće Grude održalo je 20. sjednicu 28. veljače 2019. godine. Dnevni red od 16 točaka, dostavljen u materijalima za sjednicu, dopunjen je sa 2 nove točke: 17. Prijedlog Odluke o odobravanju prijave na javni natječaj Javnom poduzeću“KOMUNALNO” d.o.o Grude za nabavku poslovnog prostora i 18. Prijedlog Zaključka o davanju suglasnosti na Statut Javne ustanove Kulturni dom “Antun Branko Šimić” Grude.

Izvod iz Zapisnika sa 19. sjednice Općinskog vijeća Grude jednoglasno je usvojen, bez primjedbi.

Na upit Ivana Lukende o izgradnji dionice vodovoda Tkanice u Tihaljini odgovorio je Ljubo Grizelj, Općinski načelnik. Na upit Dragana Iličića Ljubo Grizelj, Općinski načelnik, je odgovorio o nastavku izgradnje javne rasvjete od Elić Luke do Crkve Škevina Njiva. Na upit Ivana Ančića Ljubo Grizelj, Općinski načelnik, je pojasnio planove sanacije lokalne ceste Cerov Dolac-Tihaljina.

Opširnije...

Odluka o odabiru kandidata po Javnom pozivu za stjecanje prvog radnog iskustava kroz status volontera

Bosna i Hercegovina

Federacija Bosne i Hercegovine

ŽUPANIJA ZAPADNOHERCEGOVAČKA

OPĆINA GRUDE

OPĆINSKI NAČELNIK

                                        Broj: 02-34-92-4/19

                                       Grude, 28. veljače 2019. godine

Temeljem članka 42. Statuta općine Grude («Službeni glasnik općine Grude» broj: 1/08 i 2/13), na prijedlog Povjerenstva za prijem kandidata za stjecanje prvog radnog iskustava kroz status volontera broj: 02-34-92-3/19 od 27.02.2019. godine, Općinski načelnik donosi

O D L U K U

o odabiru kandidata po Javnom pozivu

za stjecanje prvog radnog iskustava kroz status volontera

Opširnije...

Stranica 1 od 37

e-registar

Gradovi prijatelji

grad-prijatelj-slunj

grad-prijatelj-baldisero-to

 

KARTA GEOPORTALA

geoportal

PREGLED KATASTARSKIH PODATAKA

katastar

Vrijeme u Grudama

Temperatura: 22.2 °C
Tlak zraka: 988.2 mbar
Relativna vlaga: 42.0 %
Brzina vjetra: 5.0 m/s
Smjer vjetra: JI
Udar vjetra: 9.1 m/s
Količina oborina: 0.0 l
Ažurirano: 24.4.2019 17:00

ss2017

Prostorna osnova općine Grude

prostorna-osnova

Pretraživanje

trebizat-heritage-trails