NaslovnicaNovostiPriopćenje sa 14. sjednice Općinskog vijeća Grude

Priopćenje sa 14. sjednice Općinskog vijeća Grude

Općinsko vijeće Grude održalo je 14. sjednicu 17. svibnja 2018. godine. Dnevni red od 13 točaka, dostavljen u materijalima za sjednicu, dopunjen je s 2 nove točke: 14. Prijedlog Odluke o izmjeni granica između K.o. Dragićina i K.o. Ružići i 15. Prijedlog Zaključka o davanju ovlasti Općinskom načelniku za zaključenje Ugovora o prijenosu osnivačkih udjela i istupanju člana društva Radio televizije Herceg-Bosna d.o.o. Mostar.

Svi predloženi akti su usvojeni. Izvod iz zapisnika s 13. sjednice Općinskog vijeća jednoglasno je usvojen.

Odlukom o odobravanju reprograma obaveza po robnom kreditu dato je ovlaštenje Općinskom načelniku za potpisivanje ugovora o odgodi obaveza po robnom kreditu za Vodopskrbni sustav općine.

Izvješće o izvršenju Programa razvoja zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća u općini Grude u 2017. godini jednoglasno je usvojeno.

Nakon glasovanja jednoglasno je usvojen Zaključak o davanju suglasnosti na Financijski plan JU „VRILO“ Grude za 2018. godinu.

Nakon glasovanja jednoglasno su uvojena Izvješća o radu u 2017. godini: Grudskih mažoretkinja, Osnovne škole Antuna Branka i Stanislava Šimića Drinovci, Osnovne škole fra Stipana Vrlića Sovići, Osnovne glazbene škole „Grude“ Grude   i HVIDR-e Grude. Zaključkom je dato ovlaštenje Općinskom načelniku za zaključivanje ugovora o zakupu javne površine s Gospodarskim društvom DM Sarajevo.

Odlukom o određivanju građevinskog zemljišta u državnom vlasništvu u K.o. Grude-grad određena su građevinska zemljišta na lokalitetu “Boboška”.

Zaključkom o odobravanju prodaje zemljišta u K.o. Grude-grad izravnom pogodbom data je ovlast Općinskom načelniku za prodaju građevinskih zemljišta na lokalitetu “Boboška”.

Odlukom o izmjeni granica između K.o. Dragićina i K.o. Ružići izmijenjene su katastarske granice radi izgradnje gospodarskog objekta.

Zaključak o davanju ovlasti Općinskom načelniku za zaključenje Ugovora o prijenosu osnivačkih udjela i istupanju člana društva Radio televizije Herceg-Bosna d.o.o. Mostar jednoglasno je usvojen.

e-registar

Gradovi prijatelji

grad-prijatelj-slunj

grad-prijatelj-baldisero-to

 

KARTA GEOPORTALA

geoportal

PREGLED KATASTARSKIH PODATAKA

katastar

Vrijeme u Grudama

Temperatura: 22.2 °C
Tlak zraka: 988.2 mbar
Relativna vlaga: 42.0 %
Brzina vjetra: 5.0 m/s
Smjer vjetra: JI
Udar vjetra: 9.1 m/s
Količina oborina: 0.0 l
Ažurirano: 24.4.2019 17:00

ss2017

Prostorna osnova općine Grude

prostorna-osnova

Pretraživanje

trebizat-heritage-trails