NaslovnicaNovostiPriopćenje sa 7. sjednice Općinskog vijeća Grude

Priopćenje sa 7. sjednice Općinskog vijeća Grude

 

Općinsko vijeće Grude održalo je 7. sjednicu 16. lipnja 2017. godine. Dnevni red, od 10  točke dnevnog reda, dostavljen u materijalima jednoglasno je usvojen. Svi predloženi akti jednoglasno su usvojeni.

Nakon glasovanja, usvojena je Odluka o određivanju građevinskog zemljišta u državnom vlasništvu kojom je obuhvaćeno 8 građevinskih parcela na lokalitetu “Dubrava” u K.o. Dragićina, jedna građevinska parcela na lokalitetu “Debela Ljut”u  K.o. Ružići i jedna parcela na lokalitetu “Poljanice” u K.o. Donji Mamići.

Nakon glasovanja, usvojena je Odluka o prodaji građevinskog zemljišta putem javnog nadmetanja–licitacije u K.o. Dragićina i K.o. Ružići.

Zaključkom o odobravanju prodaje građevinskog zemljišta u K.o. Donji Mamići izravnom pogodbom ovlašten je Općinski načelnik za prodaju građevinske parcele na lokalitetu “Poljanice” u K.o. Donji Mamići JP “EP HZ-HB” d.d. Mostar.

Nakon glasovanja, usvojen je Operativni program zimskog održavanja lokalnih i nerazvrstanih cesta u razdoblju 2017./2018. godine na području općine Grude.

Nakon glasovanja, usvojeno je Izvješće o izvršenju Programa razvoja, zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća u općini Grude u 2016. godini.

Zaključkom o davanju u zakup zemljišta JP HT Mostar na lokalitetu Gorica ovlašten je Općinski načelnik za zaključivanje ugovora o zakupu.

Odlukom o pristupanju izradi Akcijskog plana energijske učinkovitosti općine Grude pokrenut je postupak izrade Akcijskom plana za razdoblje od 2018.-2020. godine.

Rješenjem o utvrđivanju prava vlasništva u korist Vinka Leke (Ivana) iz Ružića istom je utvrđeno pravo vlasništva na građevinskom zemljištu u K.o. Ružići, površine 327 m2.

e-registar

Gradovi prijatelji

grad-prijatelj-slunj

grad-prijatelj-baldisero-to

 

KARTA GEOPORTALA

geoportal

PREGLED KATASTARSKIH PODATAKA

katastar

Vrijeme u Grudama

Temperatura: 22.2 °C
Tlak zraka: 988.2 mbar
Relativna vlaga: 42.0 %
Brzina vjetra: 5.0 m/s
Smjer vjetra: JI
Udar vjetra: 9.1 m/s
Količina oborina: 0.0 l
Ažurirano: 24.4.2019 17:00

ss2017

Prostorna osnova općine Grude

prostorna-osnova

Pretraživanje

trebizat-heritage-trails