NaslovnicaNovostiRealizacija programa postinvesticijske potpore u općini Grude

Realizacija programa postinvesticijske potpore u općini Grude

 

U sklopu realizacije projekata privlačenja investicija i unapređenja poslovnog okruženja na lokalnoj razini u BiH „LIFE“, koji provodi Grupacija Svjetske banke u suradnji s Veleposlanstvom Velike Britanije, općina Grude je nastavila svoje aktivnosti u sklopu Programa postinvesticijske potpore u okviru Suradničke mreže.

Polazeći od činjenice da uspješno realizirane investicije pomažu održivi gospodarski razvoj  lokalne zajednice, a ulaganjem kapitala investitori biraju konkretne lokacije za svoje poslovanje i tim izborom postaju dio lokalne zajednice, općina Grude se priključila i postala aktivni član Suradničke mreže, mreže institucija na svim razinama vlasti uspostavljene u cilju pružanja potpore investitorima u prevladavanju administrativnih barijera u realizaciji njihovih poduzetničkih ideja.

U okviru Programa postinvesticijske potpore predstavnici općine će aktivno komunicirati i obilaziti gospodarske subjekte u Grudama, čineći napore da podrže dolazak investitora, realizaciju investicija, a u cilju njihovog zadržavanja i olakšavanja poslovanja. U tom smislu, posjećene su grudska poduzeća „Auto Ana“ i „Bilton“, a njihovi su predstavnici razgovarali s nadležnim općinskim službenicima o svome poslovanju, planiranim novim investicijama te načinu na koji općina Grude može konkretno pomoći u realizaciji njihovih razvojnih planova.

Potpora poduzetnicima nakon inicijalnog ulaganja ključna je komponenta promocije investicija i jedan od načina kapitalizacije nastojanja svih razina vlasti da privuku nove, a postojeće investicije učine održivim. Program postinvesticijske potpore ima za cilj produbiti komunikaciju između investitora i nadležnih općinskih službi radi ostvarivanja rasta i razvoja ovih poduzeća. Stoga je od ključnog značaja da sve razine vlasti, a posebice lokalna zajednica podrže dolazak investitora i realizaciju investicija, jer samo uspješne investicije mogu podići razinu zaposlenosti, a time i ukupan gospodarski potencijal te lokalne zajednice.

Grupacija Svjetske banke u suradnji s Veleposlanstvom Velike Britanije u okviru projekata privlačenja investicija i unapređenja poslovnog okruženja na lokalnoj razini u BiH „LIFE“, pruža tehničku pomoć Suradničkoj mreži i Programu postinvesticijske potpore u Općini Grude.

 

 

 

 

e-registar

Gradovi prijatelji

grad-prijatelj-slunj

grad-prijatelj-baldisero-to

 

KARTA GEOPORTALA

geoportal

PREGLED KATASTARSKIH PODATAKA

katastar

Vrijeme u Grudama

Temperatura: 22.2 °C
Tlak zraka: 988.2 mbar
Relativna vlaga: 42.0 %
Brzina vjetra: 5.0 m/s
Smjer vjetra: JI
Udar vjetra: 9.1 m/s
Količina oborina: 0.0 l
Ažurirano: 24.4.2019 17:00

ss2017

Prostorna osnova općine Grude

prostorna-osnova

Pretraživanje

trebizat-heritage-trails