NaslovnicaNovostiSnimanje emisije "Lijepom našom" 23. veljače u Grudama! Nastupaju brojni KUD-ovi, klape, vokalne skupine...

Snimanje emisije "Lijepom našom" 23. veljače u Grudama! Nastupaju brojni KUD-ovi, klape, vokalne skupine...

PLAKAT LIJEPOM NASOM

Legendarni HRT-ov voditelj Branko Uvodić gostovao je u subotu, 4. veljače 2017. u Grudama povodom emisije "Lijepom našom - Mostovi kultura". Drago mi je da smo u Grudama, da ćemo konačno snimati naš glazbeno scenski spektakl ovdje. Kako smo prešarali uzduž i poprijeko Hercegovinu, nekako smo ostavili Grude po strani. Valjda zato što su prve pa one dođu zadnje na red kad se od Hrvatske s ove strane dolazi. Ali iskreno mi je drago što smo sada tu. Pregledali smo dvoranu. Dvorana je predivna. Jedino se bojim da ne bude pretijesna za sve vas koji će nam se pridružiti na snimanju ovog našeg glazbeno scenskog spektakla HRT-a gdje se želimo pohvaliti i podičiti svojom tradicijskom kulturom po kojoj nas prepoznaju, a na kojoj nam i neki zavide i s tim našim tradicijskim ruhom, ali jednako tako i običajima i svim onim što krasi i resi ovaj naš hrvatski narod, kazao je Branko Uvodić. 

Branko Uvodić, legendarni HRT-ov voditelj, kazao je da je dogovor oko emisije "Lijepom našom - Mostovi kultura" u Grudama pao najviše zahvaljujući upornosti Ljube Grizelja, načelnika općine Grude. Tehničke pripreme idu kako treba i tko sretniji od načelnika kad promovira na ovakav jedan način svoju općinu, naš kraj, naše ljude, našu tradiciju i tradicijske običaje. Ali, i ne samo našu općinu jer tu ćemo malo prošarati i zastupiti ostatak naše županije, pa i još neke dijelove izvan naše županije kad je u pitanju klapsko pjevanje i folklor. Ono što meni uistinu predstavlja zadovoljstvo je to da ono što smo našim građanima obećali, vezano za održavanje jednog ovakvog snimanja ovdje, da ćemo to i ispuniti.

e-registar

Gradovi prijatelji

grad-prijatelj-slunj

grad-prijatelj-baldisero-to

 

KARTA GEOPORTALA

geoportal

PREGLED KATASTARSKIH PODATAKA

katastar

Vrijeme u Grudama

Temperatura: 8.1 °C
Tlak zraka: 966.4 mbar
Relativna vlaga: 75.0 %
Brzina vjetra: 0.8 m/s
Smjer vjetra: I
Udar vjetra: 3.1 m/s
Količina oborina: 0.1 l
Ažurirano: 23.1.2019 17:00

ss2017

Prostorna osnova općine Grude

prostorna-osnova

Pretraživanje

Investicijski-profil-Grude-ENG-WEB Page 01

trebizat-heritage-trails