NaslovnicaNovostiOpćine Grude, Stolac, Neum i Ravno u projektu IFAD 6

Općine Grude, Stolac, Neum i Ravno u projektu IFAD 6

thumb img 9959U četvrtak, 1. listopada 2016. je u Općini Stolac organizirano potpisivanje Memoranduma o razumijevanju za implementaciju IFAD projekata u općinama: Stolac, Neum, Ravno i Grude.  Memorandum je ispred  Ureda za koordinaciju projekta  pri  Federalnom Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva  potpisao direktor gdin. Halil Omanović s načelnicima općina: Stjepanom Boškovićem, Živkom Matuškom, Andrijom Šimunovićem te Ljubom Grizeljem.

Potpisivanjem memoranduma postale su četiri od 27 općina obuhvaćene projektom „Razvoj ruralnog poslovanja“   koji se odnosi na razvoj ruralne infrastrukture i pomoći poljoprivrednim proizvođačima.

Cilj projekta  je pružanje tehničke i financijske pomoći poljoprivrednim proizvođačima u podizanju novih ili širenju postojećih proizvodnih kapaciteta te jačanje kapaciteta zadruga radi što kvalitetnijeg pružanja usluga članovima i kooperantima radi poboljšanja poslovanja i infrastrukturnog povezivanja što će rezultirati povećanim prihodima poljoprivrednih proizvođača.

Današnjim potpisivanjem Memoranduma otvorena je prilika poljoprivrednicima za kandidiranje mikroprojekata u maksimalnoj  vrijednosti do 250.000,00 KM.

Ukupna sredstva planirana za financiranje šestog IFAD-ovog projekta razvoja u ruralnim sredinama za BIH iznose 33 milijuna konvertibilnih maraka od čega će 64% sredstava biti uloženo za projekte u FBiH.

img 9936

img 9938

img 9959

 

e-registar

Gradovi prijatelji

grad-prijatelj-slunj

grad-prijatelj-baldisero-to

 

KARTA GEOPORTALA

geoportal

PREGLED KATASTARSKIH PODATAKA

katastar

Vrijeme u Grudama

Temperatura: 2.1 °C
Tlak zraka: 963.1 mbar
Relativna vlaga: 87.0 %
Brzina vjetra: 1.4 m/s
Smjer vjetra: Z
Udar vjetra: 3.3 m/s
Količina oborina: 0.0 l
Ažurirano: 24.1.2019 03:00

ss2017

Prostorna osnova općine Grude

prostorna-osnova

Pretraživanje

Investicijski-profil-Grude-ENG-WEB Page 01

trebizat-heritage-trails