NaslovnicaNovostiSutra svečano zatvaranje 52. Šimićevih susreta

Sutra svečano zatvaranje 52. Šimićevih susreta

U petak, 8. svibnja 2015. godine susretom književnika s učenicima u osnovnim i srednjoj školi općine Grude, sv. misom u župnoj crkvi u Drinovcima  i  svečanom akademijom u čast Antuna Branka i Stanislava Šimića  svečano će se zatvoriti 52. Šimićevi susreti.  Sv. misa zadušnica počinje u 19 sati, a svečana akademija u 20 sati.

Predavanje o A.B. Šimiću na svečanoj akademiji održat će akademik Stjepan Damjanović, predsjednik Matice Hrvatske. Nagradit će se najbolji mladi pjesnici a nagradu Antun Branko Šimić dodjeljuje predsjednik DHK H-B prof. Ivan Sivrić.

U programu još sudjeluju zbor Osnovne škole Drinovci, klapa Bratovština, te pjesnici Marina Kljajo Radić, Fabijan Lovrić, Miljenka Koštro, Ružica Soldo, Tomislav Žigmanov, Miroslav Mićanović i Dragan Marijanović, program će voditi Maja Lasić.

U ime pokrovitelja ovogodišnjih Susreta na svečanoj Akademiji obratit će se dr. sc. Goran Marić, izaslanik predsjednika Sabora Republike Hrvatske.

In memoriam prof. Krešimir Šego govori književnik Miro Petrović, a u ime organizacijskog odbora Susrete će zatvoriti predsjednik Organizacijskog odbora i Načelnik općine Grude Ljubo Grizelj.

Izravan prijenos svečane Akademije možete pratiti uživo preko Internet televizije prvi.tv

 

e-registar

Gradovi prijatelji

grad-prijatelj-slunj

grad-prijatelj-baldisero-to

 

KARTA GEOPORTALA

geoportal

PREGLED KATASTARSKIH PODATAKA

katastar

Vrijeme u Grudama

Temperatura: 8.1 °C
Tlak zraka: 992.6 mbar
Relativna vlaga: 73.0 %
Brzina vjetra: 1.1 m/s
Smjer vjetra: JZ
Udar vjetra: 2.0 m/s
Količina oborina: 0.0 l
Ažurirano: 20.2.2019 13:00

ss2017

Prostorna osnova općine Grude

prostorna-osnova

Pretraživanje

Investicijski-profil-Grude-ENG-WEB Page 01

trebizat-heritage-trails