NaslovnicaNovostiZapočela akcija čišćenja "divljih" odlagališta

Započela akcija čišćenja "divljih" odlagališta

thumb Akcija ciscenja 1U organizaciji općine Grude jučer je započela akcija čišćenja neuređenih (divljih) odlagališta otpada na području općine Grude. Prva lokacija za čišćenje bila je Glavaševe gomila između Drinovaca i Tihaljine.

Akciju čišćenja provodi JP Komunalno Grude koje je osiguralo potreban alat i mehanizaciju i sav prikupljeni otpad odvesti će u regionalni centar za prikupljanje otpada, a na očišćenim lokacijama će postaviti kontejnere za otpad i informativne table.

U akciji su također sudjelovali učenici 8. razreda Osnovne škole „Antun Branko i Stanislav Šimić“ iz Drinovaca te područne škole u Tihaljini.

Akcije čišćenja se nastavljaju i tijekom mjeseca lipnja i otvorene su za sudjelovanje svih žitelje općine Grude. Planirano je očistiti još šest lokacija: Pržine u Drinovcima, Poljski put i Majdan u Sovićima, Alagovac u Grudama, te Bilića ponor u Ružićima.

Akcije čišćenja organiziraju se u okviru projekta koji financira Europska unija u okviru IPA Prekograničnog programa između Hrvatske i Bosne i Hercegovine‘’Održivo korištenje vodnih resursa u Imotsko-Bekijskom polju’’ (IM-BE Field). Cilj projekta je unaprijediti i poticati prekograničnu suradnju i kapacitete u području planiranja održivog korištenja vodnih resursa. Projekt provode Općina Grude i JU Razvojna agencija ŽZH- HERAG u suradnji s partnerima iz Republike Hrvatske, Splitsko - dalmatinskom županijom i Javnom ustanovom RERA SD za koordinaciju i razvoj. Europska unija financira ovaj projekt u iznosu 689.165,81 EUR-a, a predviđeno trajanje projekta je 24 mjeseca.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

e-registar

Gradovi prijatelji

grad-prijatelj-slunj

grad-prijatelj-baldisero-to

 

KARTA GEOPORTALA

geoportal

PREGLED KATASTARSKIH PODATAKA

katastar

Vrijeme u Grudama

Temperatura: 8.1 °C
Tlak zraka: 966.4 mbar
Relativna vlaga: 75.0 %
Brzina vjetra: 0.8 m/s
Smjer vjetra: I
Udar vjetra: 3.1 m/s
Količina oborina: 0.1 l
Ažurirano: 23.1.2019 17:00

ss2017

Prostorna osnova općine Grude

prostorna-osnova

Pretraživanje

Investicijski-profil-Grude-ENG-WEB Page 01

trebizat-heritage-trails