NaslovnicaNovostiPredstavljen program 51. Šimićevih susreta 2014.

Predstavljen program 51. Šimićevih susreta 2014.

6566 150x113Organizacijski odbor 51. Šimićevih susreta 2014. godine pripremio je zanimljiv i kvalitetan program za ovu godinu. Sve to detaljno je predstavljeno  danas na konferenciji za medije održanoj u dvorani za sastanke općine Grude. O programu i njegovoj koncepciji te načinima njegovog kreiranja govorili su Ljubo Grizelj, načelnik općine Grude, predsjednik Organizacijskog odbora, Stjepan Glavaš, podpredsjednik MH Ogranak Grude, inače redovitog suorganizatora Šimićevih susreta i  Srećko Mikulić, član Odbora.

 

Načelnik Grizelj, pored predstavljanja rada Organizacijskog odbora  naglasio je da je ovogodišnji pokrovitelj 51. Šimićevih susreta predsjednik hrvatskog sabora Josip Leko. Sam Odbor,koji ima Počasni i Operativni dio sastavljen je od članova koji predstavljaju sam vrh znanstvenih, kulturnih, društvenih i drugih institucija, kako u Bosni i Hercegovini tako i šire. Između ostalih tu su predstavnici Sveučilišta u Mostaru, Društvo hrvatskih književnika Herceg-Bosne, županije Zapadnohercegovačke,predstavnici škola, predstavnika katoličke crkve, muzejskih djelatnika, Sabora Republike Hrvatske, Matice Hrvatske  Zagreb, Društvo hrvatskih književnika Zagreb i drugi.

Veliku zahvalnost načelnik Grizelj izrekao je i mr. sc. Andrijani Mlinarević Cvetković na likovnim rješenjima plakata i pozivnica za ovogodišnje Šimićeve susrete. Nastavak je to plodne suradnje. Novost je što je umjetnica ove godine pripremila i posebna priznanja za mlade pjesnike. Načelnik Ljubo Grizelj zahvalio se svim članovima Odbora na vrijednom radu kao i nazočnim novinarima koji su se u pristojnom broju odazvali ovom pozivu.

Profesor Glavaš govorio je detaljno o samom programu i mjestima na kojima će biti upriličen, koja su ujedno i mjesta života i rada Antuna Branka Šimića. Naglasio je i nastojanje Odbora za raznovrsnošću programa, te stalnom nastojanju Organizacijskog odbora predstaviti se u više mjesta programom, kako ne bi zadržali Susrete u lokalnom okviru.

Načelnik Ljubo Grizelj je obrazložio razloge promjene  termina održavanja Susreta, koji se sada održavaju u mjesecu svibnju umjesto u mjesecu studenome, što je po općem mišljenju velikog broja nazočnih novinara, bila dobra odluka.

bezfelixa

 

 

ljubo

 

plakaterino

 

Više o Šimićevim susretima možete od ove godine pronaći na internet stranici www.simicevisusreti.info

 

 

e-registar

Gradovi prijatelji

grad-prijatelj-slunj

grad-prijatelj-baldisero-to

 

KARTA GEOPORTALA

geoportal

PREGLED KATASTARSKIH PODATAKA

katastar

Vrijeme u Grudama

Temperatura: 8.1 °C
Tlak zraka: 992.6 mbar
Relativna vlaga: 73.0 %
Brzina vjetra: 1.1 m/s
Smjer vjetra: JZ
Udar vjetra: 2.0 m/s
Količina oborina: 0.0 l
Ažurirano: 20.2.2019 13:00

ss2017

Prostorna osnova općine Grude

prostorna-osnova

Pretraživanje

Investicijski-profil-Grude-ENG-WEB Page 01

trebizat-heritage-trails