NaslovnicaNovostiU Kupresu svečano obilježena 22. obljetnica stradanja Hrvata na Kupreškoj visoravni

U Kupresu svečano obilježena 22. obljetnica stradanja Hrvata na Kupreškoj visoravni

thumb kupres2014Obilježavanje je započelo 9. travnja 2014. godine akcijom dobrovoljnog darivanja krvi u Domu zdravlja u Kupresu u organizaciji Crvenog Križa Kupres te u organizaciji UBDR HVO Kupres paljenjem 74 svijeće u znaku križa na temeljima srušene crkve Svete Obitelji u znak sjećanja na poginule i umrle kuprešake te misom zadušnicom za poginule hrvatske branitelje u 07:30 ujutro u novoj "Kupreškoj bazilici" - crkvi Svete Obitelji u Kupresu.

 

Takodjer, delegacija UBDR HVO Kupres, položila je cvijeće i upalila svijeće poginulima na Mrnjatovcu , Suhovi i Turjači.

Svečani dio obilježavanja spomenute obljetnice pod nazivom "U spomen žrtvama hrvatskog naroda na Kupresu" započelo je, 10. travnja u 9.30 sati polaganjem vijenaca ispred masovne grobnice Ogledala iz II. svjetskog rata.
Sv. Misa za poginule u obrani Domovine sa zajedničkim opijelom za sve poginule i sahranjene na Kupreškoj visoravni slavljena je u crkvi Sv.Obitelji u Kupresu u 11,00 sati, povodom obilježavanja pada Kupresa a predvodio ju je kupreški župnik msgr. don. Marko Tomić.

 Nakon sv. mise, općinska i županijska izaslanstva, predstavnici političkih stranaka te predstavnici gradova prijatelja Kupresa i udruge proistekle iz Domovinskog rata položili su vijence i zapalili svijeće na mjestima masovnih grobnica na Suhom polju i Kupreškom polju, na spomen obilježju vukovarskih branitelja te na grobištu ispred crkve Svete obitelji u Kupresu. 

Nakon toga u velikoj dvorani Hrvatskog doma u Kupresu održan je prigodan program.

kupres2014

zlosela.com

e-registar

Gradovi prijatelji

grad-prijatelj-slunj

grad-prijatelj-baldisero-to

 

KARTA GEOPORTALA

geoportal

PREGLED KATASTARSKIH PODATAKA

katastar

Vrijeme u Grudama

Temperatura: 2.1 °C
Tlak zraka: 963.1 mbar
Relativna vlaga: 87.0 %
Brzina vjetra: 1.4 m/s
Smjer vjetra: Z
Udar vjetra: 3.3 m/s
Količina oborina: 0.0 l
Ažurirano: 24.1.2019 03:00

ss2017

Prostorna osnova općine Grude

prostorna-osnova

Pretraživanje

Investicijski-profil-Grude-ENG-WEB Page 01

trebizat-heritage-trails