NaslovnicaNovostiIdejni projekt dogradnje Osnovne škole u Grudama

Idejni projekt dogradnje Osnovne škole u Grudama

thumb sl-3Manjak prostora u radu Osnovne škole Ruđera Boškovića u Grudama  ozbiljan je problem koji ugrožava normalno odvijanje nastavnog procesa u toj školi. Ne treba smetnuti s uma činjenicu kako je godinama dio osnovnoškolske nastave u popodnevnoj smjeni izvođen u prostorijama srednje škole, što je sada nemoguće zbog prelaska na rad u dvije smjene srednje škole. Problem je eskalirao stalnim povećanjem broja učenika u školi, kao i uvođenjem devetgodišnjeg osnovnoškolskog obrazovanja. Prvi put od izgradnje škole nastava je ove godine organizirana u tri smjene što je dosta teško kvalitetno organizirati.

Svjestan ove situacije načelnik općine Grude Ljubo Grizelj, uz potporu predsjednika Općinskog vijeća Grude Dražena Vranješa, pristupio je ozbiljnom i teškom rješavanju ovog problema. Nakon što su stručne službe u općini odradile potrebite predradnje, te su uspješno riješeni imovinsko-pravni problemi, načelnik je povjerio izradu projektne dokumentacije za dogradnju postojeće školske zgrade Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Prezentacija urađenog projekta napravljena je u dvorani osnovne škole Ruđera Boškovića u Grudama u petak, 24 siječnja 2014. godine. “Idejni projekt dogradnje Osnovne škole u Grudama” naziv je prikazane prezentacije koju je predstavio prof. dr. Mladen Kožul, profesor na Građevinskom fakultetu.

Načelnik se nakon prezentacije kratko obratio nazočnima naglasivši da je samo dio posla napravljen, i preporučio učenicima i nastavnicima još malo strpljenja i da sada dolazi najteži dio oko pronalaska sredstava i sama dogradnja škole, ali da je realni optimista i da ne sumnja u realizaciju  ovog izuzetno značajnog projekta za školstvo u općini Grude.

e-registar

Gradovi prijatelji

grad-prijatelj-slunj

grad-prijatelj-baldisero-to

 

KARTA GEOPORTALA

geoportal

PREGLED KATASTARSKIH PODATAKA

katastar

Vrijeme u Grudama

Temperatura: 11.9 °C
Tlak zraka: 990.6 mbar
Relativna vlaga: 3.0 %
Brzina vjetra: 1.3 m/s
Smjer vjetra: J
Udar vjetra: 2.2 m/s
Količina oborina: 0.0 l
Ažurirano: 10.11.2018 17:00

ss2017

Prostorna osnova općine Grude

prostorna-osnova

Pretraživanje

Investicijski-profil-Grude-ENG-WEB Page 01

trebizat-heritage-trails