NaslovnicaNovostiRadovi na uređenju izvorišta „Grudsko vrilo“ u završnoj fazi

Radovi na uređenju izvorišta „Grudsko vrilo“ u završnoj fazi

thumb 6U utorak, 3. rujna 2013. godine radove na uređenju izvorišta „Grudsko vrilo“ posjetili su Općinski načelnik Ljubo Grizelj i predsjednik Općinskog vijeća Draženko Vranješ.

Sanacija i rekonstrukcija vodozahvata „Grudsko vrilo“ se izvodi prema ranije urađenom i inoviranom projektu.

Glavni investitor projekta je Fond za zaštitu okoliša Federacije BiH, a općina Grude je suinvestitor. Radove izvodi građevinsko poduzeće MIV d.o.o. Grude, a nadzor obavlja GRADSTIL d.o.o. Grude. Ukupna predračunska vrijednost investicije je oko 80.000,00 KM, a radovi su pri samom završetku.

Sanacija i rekonstrukcija podrazumijeva zaštitne mjere definirane elaboratom zaštite podzemnih voda izvorišta „Grudsko vrilo“, kao i neposrednog prostora oko vodozahvatnih objekata. Realiziranjem ovog inoviranog projekta zaštite podzemnih voda „Grudskog vrila“, pripomoći će se u očuvanju postojeće kakvoće podzemnih voda i osigurati uvjete za sprječavanje bilo kakvih zagađenja.

U užoj zaštitnoj zoni koja se uspostavlja na lokalitetima vrila, nalaze se vodozahvatni objekti kao i drugi objekti koji su funkcionalno vezani za vodozahvat i dalji transport vode. Zona neposredne zaštite, sukladno važećim propisima o zaštiti voda, je zona najvišeg režima zaštite te mora biti osigurana zaštitnom ogradom i u njoj se može dozvoliti pristup samo ovlaštenim osobama.

Rekonstrukcija i sanacija starih mlinica i ostalih starih građevina bit će predmet posebnog projekta koji bi se trebao realizirati u bliskoj budućnosti.

 

 

e-registar

Gradovi prijatelji

grad-prijatelj-slunj

grad-prijatelj-baldisero-to

 

KARTA GEOPORTALA

geoportal

PREGLED KATASTARSKIH PODATAKA

katastar

Vrijeme u Grudama

Temperatura: 23.5 °C
Tlak zraka: 982.6 mbar
Relativna vlaga: 55.0 %
Brzina vjetra: 0.8 m/s
Smjer vjetra: SZ
Udar vjetra: 1.8 m/s
Količina oborina: 0.0 l
Ažurirano: 15.7.2018 21:00

ss2017

Prostorna osnova općine Grude

prostorna-osnova

Pretraživanje

Investicijski-profil-Grude-ENG-WEB Page 01

trebizat-heritage-trails