kick-off-2017interreg

 

U sklopu projekta „ADRIATIC CANYONIG – ADRIATIC CANYONS ADVENTURE TOURS“,  u srijedu 13. rujna 2017. u Širokom Brijegu održan je početni sastanak na kojem su sudjelovali članovi projektnog tima, te članovi Upravnog odbora projekta iz partnerskih organizacija: Grada Širokog Brijega, Općine Grude (BiH), Grada Drniša, Grada Obrovca, Razvojne agencije Zadarske županije ZADRE NOVE (Hrvatska) i Agencije za izgradnju i razvoj Herceg Novog (Crna Gora).

Tijekom sastanka prezentirane su projektne aktivnosti te je usvojen akcijski plan, a potom su partneri ukratko predstavili svoje do sada odrađene te planirane aktivnosti.  Partnerima je prezentirana Komunikacijska strategija s pripadajućim komunikacijskim planom te su dogovoreni daljnji koraci koji će olakšati provedbu projekta.

Inače, projekt je financiran iz INTERREG IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014.-2020., a njegova ukupna  vrijednost je 1.879.251,32 EUR, od čega je sufinanciranje iz EU sredstava 1.597.363,59 odnosno 85%. Cilj projekta je jačanje socijalnog, gospodarskog i teritorijalnog razvoja prekograničnog područja između Hrvatske, BiH i Crne Gore kroz jačanje i diversifikaciju turističke ponude u jadranskom zaleđu te izradom zajedničkog prekograničnog modela koji će omogućiti bolje upravljanje i održivo korištenje prirodne i kulturne baštine. Njim se želi potaknuti razvoj aktivnog turizma na sljedećim lokacijama: Zrmanja i Čikola u Hrvatskoj, Peć mlini i Borak u BiH te Orjen i Vrbanj u Crnoj Gori.

Uređenjem male turističke infrastrukture, navedene destinacije jadranskog zaleđa postat će prepoznatljive kao outdoor destinacije, koje će, osim što će nadopuniti ponudu turistima koji posjećuju jadransku obalu, i same se pozicionirati na turističkom tržištu kao atraktivne lokacije aktivnog turizma s novim turističkim sadržajima usmjerenim ciljanim turističkim skupinama željnim aktivnog i adrenalinskog odmora.

kick-off-2017